Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 22 mrt 2019

Amazon Prime: 5 gloednieuwe films en series die je kunt checken

Het is geen geheim dat Netflix er steeds meer concurrentie bij krijgt. Dat is aan de ene kant vervelend, maar het levert ons aan de andere kant wel weer leuke nieuwe films en series op. Zoals bijvoorbeeld de onderstaande originals van Amazon Prime Video.

Films en series op Amazon Prime

Amazon Prime Video is een van de grootste concurrenten die Netflix op dit moment heeft. Niet alleen heeft deze dienst een vrij groot aanbod, hij is ook nog eens goedkoper. Aangezien Amazon Prime ook in Nederland beschikbaar is delen we hieronder 3 interessante originals die voor de dienst gemaakt zijn.

American Gods

De wereld waarin we leven draait steeds meer om media en technologie en steeds minder om traditionele waardes. De serie American Gods speelt hier op een erg doordachte manier op in. Men gebruikt namelijk de oude goden (ouderwetse zaken) en de nieuwe goden (media, technologie) als soort van metafoor.

Dit klinkt misschien een beetje suf en zweverig, maar dat is het allesbehalve. Het verhaal is weliswaar gecompliceerd, maar de serie kent daarnaast ook een hoop visueel spektakel. Kijk bijvoorbeeld maar naar de enorm bloederige pilotaflevering. Zowel het eerste als tweede seizoen van American Gods zijn nu te zien.

Bosch

Bosch is een serie gebaseerd op de gelijknamige boeken van Michael Connelly. Het draait om een rechercheur die een moordzaak probeert op te lossen terwijl hij zelf ook voor moord terechtstaat.

De hoofdrol is er voor Titus Welliver, die je wellicht kent van zijn bijrollen in Sons of Anarchy en Deadwood. Daarnaast spelen ook Jamie Hector en Annie Wersching in de serie. Het vijfde seizoen van Bosch is vanaf 19 april te bekijken.

An Island

De korte animatiefilm An Island gaat over een man die in zijn eentje een verlaten eiland probeert te veroveren. Het project heeft vele prijzen gewonnen en is daarom zeker de moeite waard om eens te checken.

An Island

Het is misschien geen film waarvoor je een abonnement zal nemen maar wat ons betreft is het positief dat Amazon Prime Video ook aandacht geeft aan dit soort titels.

Hanna

Gezien het enorme aanbod aan films is de kans klein dat je in 2011 de actiethriller Hanna hebt gezien. Toch is dit best jammer, want het is wat ons betreft echt een onontdekt pareltje. Gelukkig krijg je enkele nieuwe kansen. Naast dat de film via Pathé Thuis te huren is komt Amazon Prime eind deze maand met een Hanna serie.

Het verhaal draait wederom om een jong meisje genaamd Hanna. Ze woont met haar vader in de bossen, omdat deze gezocht wordt door de FBI. Aangezien de kans aanwezig is dat ze ooit ontdekt zullen worden krijgt Hanna dagelijks intensieve training op het gebied van vechten en overleven. Als het moment dat ze moeten vluchten aanbreekt blijkt niet alleen het ontsnappen, maar ook het omgaan met de buitenwereld een uitdaging.

Een van de hoofdrollen is er voor Joel Kinnaman, die we onder andere kennen van Altered Carbon. Het leuke aan de serie is dat men coming-of-age op een creatieve manier weet te combineren met keiharde actie. Hanna is vanaf 28 maart te zien.

The Grand Tour

Autoliefhebbers zullen ongetwijfeld al weleens gehoord hebben van The Grand Tour, wat gezien kan worden als opvolger van Top Gear. Alhoewel dit programma al jaren via Amazon Prime te volgen is heeft men onlangs ook het derde seizoen aan de streamingdienst toegevoegd.

De trailer laat in ieder geval zien dat ook deze nieuwe afleveringen vol met spektakel zitten. Naast auto’s (wat eigenlijk al leuk genoeg is) krijg je als kijkers ook een hoop mooie locaties te zien. The Grand Tour is nu vanaf Amazon Prime te zien.

Mocht jij geïnteresseerd zijn in Amazon Prime Video dan raden we je aan om onze recensie van deze streamingdienst te lezen. Ook dit artikel is wellicht interessant.

Reageer op artikel:
Amazon Prime: 5 gloednieuwe films en series die je kunt checken
Sluiten