Verrassend genoeg heeft Amazon Prime Video veel meer films dan Netflix

De afgelopen tijd hebben redelijk wat Amerikaanse Netflix gebruikers hun ongenoegen geuit over het feit dat de abonnementen daar iets duurder zijn geworden. In Nederland is dat nog niet het geval, maar mogelijk zit een prijsverhoging er wel aan te komen. Daarom beginnen gebruikers ook al na te denken over mogelijke alternatieven en daar is Amazon Prime Video er één van. En volgens de cijfers zouden ze misschien bij Amazon zelfs beter af zijn.

Vijf keer zoveel films bij Amazon

Hoewel je zou denken dat Netflix veel meer films heeft om te bingewatchen dan Amazon Prime Video, blijkt dat volgens data van Streaming Observer juist andersom te zijn. Zo zou Amazon op zijn streamingdienst maar liefst bijna vijf keer zoveel films paraat hebben. In de Amazon bibliotheek vinden we namelijk 17.461 films, tegenover 3.839 films bij Netflix.

Netflix films

Netflix betere content

Natuurlijk hoeft dat niet meteen te betekenen dat Amazon het beter doet. Hoewel ze veel meer films beschikbaar hebben voor gebruikers, gaat het natuurlijk ook nog om de kwaliteit van de films. En op dat gebied lijkt Netflix juist weer de overhand te hebben. Zoals je weet worden films op de site Rotten Tomatoes beoordeeld en als we niet met een “rotte tomaat” te maken hebben wordt een film bestempeld als Certified Fresh, een verse tomaat dus. Van alle Netflix films zijn zo’n 592 films lekker vers volgens de site, terwijl dat er bij Amazon maar 232 zijn. Percentueel gezien is dat helaas niet al te best voor Amazon Prime Video.

streamingdiensten Rotten Tomatoes

Goed genoeg?

Netflix doet het qua kwaliteit zelfs dusdanig goed dat ze meer Certified Fresh films hebben dan Amazon Prime Video, Hulo en HBO NOW bij elkaar. Goede kwaliteit content zou de streamingdienst dit jaar kunnen redden van de verschillende nieuwe diensten die eraan zitten te komen. Als ze de prijzen echter omhoog gooien, zullen gebruikers aan de andere kant misschien toch de overstap wagen.

In de tussentijd zou Apple naast zijn Netflix concurrent ook bezig zijn met een andere streamingdienst. Ze zouden volgens vijf anonieme bronnen namelijk werken aan een streamingdienst voor games.

BGR

Reageer op artikel:
Verrassend genoeg heeft Amazon Prime Video veel meer films dan Netflix
Sluiten