Amazon Prime Video komt met gewilde functie die Netflix al jaren heeft

Amazon Prime Video is sinds een aantal maanden in Nederland verkrijgbaar. Nu wordt het een stuk gebruiksvriendelijker.

Netflix is ontzettend populair. Het timmert al jaren in ons land aan de weg. De dienst heeft topseries en is daarnaast erg gebruiksvriendelijk. Amazon Prime Video heeft natuurlijk ook een volle bibliotheek aan verschillende topfilms en -series. Zo kun je op de dienst films als Joker en Harry Potter kijken. Toch bleef de gebruiksvriendelijkheid een beetje achter. Dat is nu met een nieuwe update beter geworden.

Amazon Prime Video gaat Netflix achterna

Amazon Prime Video is nu een functie aan het uitrollen die Netflix al jaren heeft. Het is nu mogelijk om meerdere profielen in een account aan te maken. Zo krijgt iedereen waarmee je een account deelt geïndividualiseerde aanbevelingen, zien ze de status van bekeken series en een kijklijst op basis van de individuele profielactiviteit. Zo kun je lekker verder kijken bij een serie waar je gebleven bent. Wel kan het zo zijn dat je de functie niet meteen kunt gebruiken. De uitrol wordt in verschillende fasen gedaan.

Meerdere accounts mogelijk

In totaal kunnen er op een Amazon Prime-account zes verschillende profielen worden aangemaakt, één primair profiel en vijf extra. Handig als je een groot gezin hebt, maar ook handig om verschillende soorten profielen aan te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld verschillende maken rondom een speciaal onderwerp. Hierdoor krijg je een nog makkelijker overzicht van bijvoorbeeld alle crime-series of komedies.

Amazon Prime Video is een goed alternatief voor Netflix. Het heeft een zeer groot aanbod van films en series. Het meest gunstige ten opzichte van Netflix is de prijs. Een Abonnement op Amazon Prime Video kost maar 2,99 euro per maand. Hiervoor kun je gewoon genieten van 4K en heeft het ook nog andere voordelen, zoals kortingen op Amazon en een prime-account op Twitch.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video komt met gewilde functie die Netflix al jaren heeft
Sluiten