Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 3 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Amazon Prime Video in Nederland: Netflix-killer voor een prikkie

Dat Netflix het op concurrentiegebied steeds zwaarder begint te krijgen is niet meer te ontkennen. Na de komst van Apple TV+ en Disney+ heeft de streamingdienst alles behalve vrij spel. Maar de echte grote concurrent moest nog komen: Amazon Prime Video is in Nederland.

Vorige maand was het eindelijk zover: Amazon landde eindelijk in Nederland. Ondanks het feit dat de webwinkel al even te gebruiken was in ons land, gaat het vanaf nu pas echt los. Dat geldt overigens ook voor de streamingdienst van de winkel: Amazon Prime Video. Want de dienst is ook in Nederland te gebruiken en biedt pas echt weerstand tegenover Netflix.

Amazon Prime Video: Netflix-killer in Nederland?

We hebben er zelf ook een gigantisch aandeel aan gehad: Disney+ werd gezien als de gedoogde tegenstander van Netflix. Apple TV+ zou net een andere koers varen en Amazon Prime Video, daar hoefde Netflix zich geen zorgen over te maken. Maar wat blijkt? Waar die eerste stelling lijkt te kloppen, zaten we er bij die tweede compleet naast.

Disney+ heeft het tot op heden, naast de huidige content en The Mandalorian, een beetje af laten weten. Nieuwe content is schaars en het grote succes lijkt nog niet in handbereik. Maar voor Amazon Prime Video is dat een heel ander verhaal. Want mensen die nu aan de slag willen gaan met de dienst, betaalt slechts €2,99 per maand. Dit terwijl je de dienst eerst nog eens 30 dagen mag uitproberen. Het kost dus geen drol.

Maar hoe zit het eigenlijk met het aanbod van Amazon Prime Video?

Dit heeft de streamingdienst te bieden

€2,99 per maand? Dat moet je wel terugzien in het aanbod toch? Iets wat we zelf overigens in eerste instantie ook dachten, maar niets lijkt minder waar te zijn.

Zo is Amazon Prime Video sinds een aantal jaren de thuisbasis van het originele Top Gear trio. Hun nieuwe serie, The Grand Tour, is een Amazon Prime Original geworden. Daarnaast zijn andere originals als Man in the High Castle en Star Trek: Picard ook keiharde aanraders.

Naast Originals biedt Amazon Prime Video ook een hoop toffe bestaande films en series. Denk hierbij aan series The Office, Two and a Half Man, Dr House, NCIS, CSI en The Big Bang Theory.

Maar ook grote films als Harry Potter, The Lord of the Rings, Indiana Jones, Detective Pikachu en The Hangover.

Waarom is Amazon Prime Video zo goedkoop?

Amazon Prime Video lijkt op dit moment echt een lokkertje te zijn om voet te zetten in Nederland. Naast de streamingdienst krijg je namelijk toegang tot Amazon Prime als geheel. Dat betekent ook dat je Twitch Premium krijgt en onbeperkt je foto’s kan opslaan. Maar het allerbelangrijkste: het zorgt ervoor dat je pakketen, die je bestelt via de webwinkel, gratis jouw kant opkomen.

En dat is waar Amazon je graag wil hebben, dat is waar het bedrijf voornamelijk zijn geld mee verdient. De kans is dus ook groot dat de streamingdienst wel duurder gaat worden in de loop van de tijd. In Amerika betaal je op dit moment, omgerekend, zo’n €10 per maand voor de dienst.

Dus voor €2,99 heb jij de kans om gebruik te maken van dit uitstekende lokkertje. En of jij nu van plan bent om te shoppen bij de webwinkel of niet, de dienst is het proberen zeker waard. Dat kan je doen via deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon Prime Video in Nederland: Netflix-killer voor een prikkie
Sluiten