Amazon Prime Video maakt samen kijken naar series makkelijker

Tijdens de coronacrisis is het lastig om films en series samen te kijken. Amazon Prime Video lost het probleem op.

Het klinkt alweer zolang geleden: samen met je vrienden en familie je favoriete serie of film kijken. Het is een stuk lastiger nu om dat te doen nu we anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Je kunt wel online samen naar iets kijken vanaf verschillende plaatsen, maar vaak loop je dan toch een stukje achter met elkaar. Daar heeft Amazon Prime Video nu een oplossing voor.

Watch Parties in Amazon Prime Video

Amazon Prime Video komt namelijk met Watch Parties. Al sinds oktober van afgelopen jaar is de internetgigant de functie aan testen. Nu vindt het de feature eindelijk goed genoeg om wereldwijd uit te brengen. Met Watch Parties kun je series en films met jouw groep kijken.

In de zogenaamde Watch Parties van Amazon Prime Video zijn verschillende acties mogelijk. Zo kun je met elkaar chatten tijdens de serie. Zo kun je samen bespreken wat er gebeurt. Daarnaast is het ook mogelijk om je scherm te delen en zelfs een webcam aan te zetten. Hierdoor kunnen de anderen je gezicht zien als je bijvoorbeeld reageert op een grap. Dit is vergelijkbaar met Twitch waarbij gamers hun games streamen. Hier kun je vaak ook het gezicht van de streamer zien. Kijkers kunnen dan ook reacties geven.

Je kunt mensen over de hele wereld uitnodigen voor Watch Parties. Je zit dus niet verbonden aan een land. Wel moet de serie of film in dat land beschikbaar zijn op Amazon Prime Video.

Dit moet je doen om Watch Parties te gebruiken

  1. Voeg de Watch Party Quick Action toe
  2. Sluit Watch Parties aan op je Prime of Prime Video-account
  3. Kies de Prime Video film of TV-show die je met je gemeenschap wil bekijken
  4. Ga live met je webcam en microfoon
  5. Start je Watch Party
Reageer op artikel:
Amazon Prime Video maakt samen kijken naar series makkelijker
Sluiten