Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Home 10 december 2019

Amazon’s Ring werkt aan eerste slimme lamp: concurrent voor Philips Hue?

Amazon’s Ring is voornamelijk bekend van de slimme deurbellen en beveiligingscamera’s. Daar komt hoogstwaarschijnlijk een slim product bij die wellicht concurrentie kan bieden aan van Philips Hue.

Ring breidt zijn collectie waarschijnlijk binnenkort uit met een stel slimme lampen met Bluetooth. Dat blijkt uit een patentaanvraag die het bedrijf deed, zo merkte een oplettende twitteraar op.

Gaat Amazon’s Ring de strijd aan met Phillips Hue?

Het nieuws over de slimme lampen werd als eerst opgemerkt door de twitteraar en zelfbenoemde ”technologist” Dave Zatz. Ring maakte tot nu toe alleen producten die met beveiliging te maken hebben. Een slimme lamp lijkt daarom een beetje een vreemde eend in de bijt. Maar wellicht heeft Ring, het bedrijf dat in handen is van Amazon, plannen om de lamp te combineren met de slimme deurbel of beveiligingscamera.

Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk dat het bedrijf de lampen met Bluetooth wel ontwikkeld om te concurreren met Philips Hue. Op de tekening is nog niet veel te zien, behalve dan dat de lamp een Bluetooth-functie krijgt. Dus al het andere blijven speculaties.

Of Amazon en Ring al klaar zijn om het nieuwe product te presenteren op de CES 2020 weten we niet. Wanneer het licht zal branden is dus nog niet bekend.

Amazon Ring lamp
(Bron: Ring / FFC)

Niet iedereen blij met Ring’s slimme deurbel

De kans bestaat dat de Bluetooth lamp een functie krijgt voor de slimme deurbel van het bedrijf. Ring’s slimme deurbel kwam eerder echter niet positief in het nieuws. Het bedrijf kwam in opspraak met de slimme deurbel omdat het er gezichtsherkenning aan toe wil voegen. En daar is de Amerikaanse politiek niet blij mee.

Ring Amazon
(Bron: ANP / EPA / Andrew Gombert)

Zo zijn er veel vragen over wat er gebeurt met de beelden die de slimme deurbel opneemt. Volgens Amazon hoeft men niet bang te zijn dat de beelden bewaard blijven, maar daar is niet iedereen even gerust over. Benieuwd naar hoe dit touwtrekken afloopt? Lees er hier meer over.

Reageer op artikel:
Amazon’s Ring werkt aan eerste slimme lamp: concurrent voor Philips Hue?
Sluiten