Mark Hofman
Mark Hofman Apps 28 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Amazon rolt Alexa app uit voor iPhone met focus op het thuisscherm

Amazon heeft zijn Alexa app voor iPhone volledig vernieuwd. Het bedrijf richt zich met de nieuwe versie niet alleen op verbeteringen van de Alexa-functionaliteiten. Personalisatie staat in een hoog vaandel en er wordt ook meer gericht op de standaard first-party Skills.

Op moment van schrijven wordt de gloednieuwe versie van de Amazon Alexa app nog uitgerold. Het kan dus zijn dat jij als iOS gebruiker in Nederland er al mee aan de slag kan gaan.

Amazon Alexa: vernieuwde iOS app

De Amazon Alexa app is helemaal in een nieuw jasje gestoken. En dat was nodig. Vanaf vandaag is de applicatie voorzien van een gloednieuw thuisscherm. Hier lijkt de focus op functionaliteiten, die afkomstig zijn van derde partijen, verdwenen te zijn. Amazon richt zich met deze nieuwe app vooral op de first-party Alexa functionaliteiten. Het bedrijf past niet alleen navigatie binnen de app aan, maar biedt vanaf nu ook een meer persoonlijke ervaring. We gaan kort even door de app heen.

Het thuisscherm is het meest veranderd. Helemaal bovenaan is de blauwe Alexa knop te vinden. Met deze knop is de slimme assistent te activeren, maar het is ook mogelijk om dit met je stem te doen. Door simpelweg “Alexa” te roepen duikt de slimme assistent vanzelf op. De functionaliteit werd vorige maand al aangekondigd, maar is nu dus volledig doorgevoerd. Daaronder zijn een aantal acties te vinden, die geheel op persoonlijke voorkeur worden uitgekozen. Zo staat er bij de een de optie om de wekker te zetten, waar er bij een ander de mogelijkheid is om muziek te af te spelen.

De nieuwe app (Afbeelding: Amazon)

Onderaan de Alexa app is nu ook een knop met “Meer” te vinden. Vanuit hier krijg je toegang tot onder andere Reminders, Routines, Skills en Settings.

Zoals gezegd rolt de nieuwe Alexa app uit. Mocht je als iOS gebruiker in Nederland nog geen toegang hebben, dan is het slechts een kwestie van geduld. Hij komt er in ieder geval aan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Amazon rolt Alexa app uit voor iPhone met focus op het thuisscherm
Sluiten