Alles op slot? Niet bij Amazon: 100.000 vacatures open

Amazon is in de Verenigde Staten op zoek naar 100.000 nieuwe werknemers. Waarom denk je misschien? Alles moet toch op slot? Niet bij Amazon. Door het coronavirus bestellen veel meer mensen op internet.

Om de Amerikaan te verleiden, biedt het bedrijf een loonsverhoging van 2 dollar per uur aan in de maand april. Dat is het minste wat het bedrijf kan doen, aangezien de meeste Amerikanen juist thuisblijven uit angst voor het coronavirus.

Shoppen doe je nu thuis en dus via Amazon

En doordat mensen thuisblijven, gaan ze niet meer naar buiten om te winkelen. Shoppen wordt dus thuis gedaan, waardoor Amazon moeite heeft om aan snelle levertijden te voldoen. Al eerder kondigde het bedrijf aan dat er vertragingen in leveringen waren voor mensen met een Prime abonnement. Met een Prime abonnement kan je een pakketje de volgende, of zelfs dezelfde dag al in huis hebben.

Ook dreigt het bedrijf door zijn voorraad te raken bij bepaalde huishoudartikelen. “Het is van essentieel belang om ook in deze tijden aan de vraag van de klant te voldoen. De mens probeert zo min mogelijk in aanraking met andere mensen en daar kunnen wij mee helpen,” aldus Dave Clark, leidinggevende bij Amazon.

Ook in de VS legt de overheid steeds meer beperkingen op. Mensen worden aangeraden binnen te blijven en sommige steden en staten hebben onder andere restaurants, bars en sportclubs gesloten.

coronavirus zuid-korea
Straten blijven leeg in Zuid-Korea uit angst voor het coronavirus. (Afbeelding: EPA / Yonhap)

 

Een win-win-situatie

Daardoor komen er allerlei mensen zonder werk te zitten, die ook niet doorbetaald krijgen. Amazon is naar zulke mensen opzoek. “Die mensen kunnen tijdelijk bij ons aan de slag en weer terug naar hun reguliere werk als het virus onder controle is. Zo helpen we elkaar,” aldus Clark.

Amazon kwam vlak voor de ingrijpende maatregelen hier nog naar ons land. Het bedrijf wordt minder hard geraakt dan andere ondernemingen, daar grenzen vaak dichtgaan voor personen, maar niet voor goederen. Daardoor kunnen pakketten wereldwijd vaak onze deur alsnog bereiken.

Reageer op artikel:
Alles op slot? Niet bij Amazon: 100.000 vacatures open
Sluiten