Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 11 aug 2020

Amazon verandert naam Twitch Prime in Prime Gaming

Gamestreamingdienst Twitch is eigendom van internetgigant Amazon. Het bedrijf kiest er nu voor om de naam van Twitch Prime te veranderen.

Amazon bouwt verder aan het internetimperium dat het al bezit. De verschillende diensten en bedrijven die onder de paraplu vallen worden telkens uitgebreid en hervormd. Een van de titels die het bedrijf nu aanpakt is Twitch. De naam zelf blijft behouden, maar het Twitch Prime lidmaatschap krijgt een andere naam. Het gaat voortaan door het leven als Prime Gaming.

Twitch en Amazon

Twitch is de gamedivisie van Amazon. Hierop kunnen gamers hun gamebeelden streamen en delen met de wereld. Vooral bij een jongere doelgroep is dit ontzettend populair. Miljoenen mensen kijken dan ook naar hoe andere gamers spelen.

De streamingdienst heeft ook al jaren een premium service onder de naam Twitch Prime. Dat kon voor verwarring zorgen, aangezien je met een Amazon Prime-abonnement naast extra services bij de webwinkel van Amazon en natuurlijk Amazon Prime Video. Met de naam Prime Gaming sluit het wel beter aan op de andere Prime-diensten.

Veranderingen voor gebruikers

Ondanks de verandering van naam, verandert er verder niets voor gebruikers van Twitch. Met Prime Gaming krijg je dan ook gewoon gratis abonnementen op kanalen en gratis upgrades in je game. Daarnaast krijg je nog steeds elke maand vijf of meer gratis PC-games met jouw lidmaatschap.

Het meest handige van de rebranding van Twitch Prime naar Prime Gaming is voor nieuwe leden. Zij hoeven niet meer eerst een account te maken op de gamestreamingdienst om vervolgens Prime te kunnen gebruiken. Zij kunnen nu rechtstreeks met hun Amazon Prime-account inloggen op de website.

Voor de rest blijft Twitch gewoon hetzelfde en dat is vrij logisch voor Amazon. De merknaam staat natuurlijk op zich en is inmiddels een begrip onder gamers. Het bedrijf zou dus gek zijn om dat te willen te veranderen.

Reageer op artikel:
Amazon verandert naam Twitch Prime in Prime Gaming
Sluiten