Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 24 apr 2018

‘Amazon komt in 2019 met robot voor in huis’

Amazon is de laatste jaren flink bezig met het veroveren van de huiskamer. Eerst werd in de Verenigde Staten de Kindle gelanceerd, wat één van de populairste e-readers bleek te zijn. Vervolgens werd met de Kindle Fire geprobeerd om de markt van de tablets te veroveren en het is natuurlijk één van de grootste webshops ter wereld. Met de Echo speakers heb je wellicht al een smart speaker in huis die je dagelijks met verschillende taken kan helpen, maar dat is voor Amazon niet genoeg. Zij zouden plannen hebben om volgend jaar de Vesta te lanceren, een thuis robot. Dat is althans wat Bloomberg beweert op basis van de bronnen die zij hebben.

Amazon komt in 2019 met Vesta

Vesta is overigens afgeleid van de Romeinse god van familie en thuis. Ja, de Romeinen hadden blijkbaar voor alles wel een god. De Vesta zou een mix worden tussen de techniek die gebruikt wordt voor verschillende Alexa-devices en zou door het huis kunnen navigeren dankzij technieken die nu in auto’s worden gebruikt.

Zo zou de Vesta via camera’s kunnen detecteren waar er obstakels zijn om daar niet tegen aan te botsen. Daarmee doet het een beetje denken aan de robotstofzuiger zoals de Roomba.

Amazon Vesta

Het grote verschil met de Roomba is dat die robot slechts één taak heeft: stofzuigen. De Vesta zou meer dingen kunnen doen. Wat dat precies zal zijn, dat blijft nog een beetje in het midden. Bloomberg stelt wel dat als Amazon daadwerkelijk met zoiets als de Vesta komt, dat het bedrijf er alles aan zal doen om de robot voor een scherpe prijs in de markt te zetten.

Amazon is namelijk niet een bedrijf dat het moet hebben van het bovensegment van de markt, maar zich voornamelijk op de breedte richt. Hopelijk wordt er snel echt iets duidelijks over de Vesta. Tot die tijd hebben we een aantal redenen om de Amazon Echo boven de Apple Homepod te verkiezen.

Reageer op artikel:
‘Amazon komt in 2019 met robot voor in huis’
Sluiten