Amazon verkoopt zelfrijdende auto die jij moet programmeren (en racen)

Je ziet het aan de foto’s misschien niet af, maar deze zelfrijdende auto is vrij klein. Het gaat namelijk om een schaal van 1/8. Toch moet je deze speelgoedauto niet onderschatten. Amazon’s AWS DeepRacer heeft een hoop slimme technologie aan boord.

Amazon AWS DeepRacer

Gebruikers kunnen zelf de auto’s programmeren en de kracht van kunstmatige intelligentie en machine learning inzetten. Het autootje heeft vierwielaandrijving en kan dankzij zijn accu voor twee uur rondscheuren. Met zijn slicke en futuristisch ogende design en de dikke wielen doet het autootje denken aan Mad Max.

Onder de motorkap zit een knap staaltje technologie. Daar vind je onder andere een Intel Atom processor met Ubuntu en speciale software waarmee robots aangestuurd kunnen worden. De 4-megapixel camera op de AWS DeepRacer wordt aangestuurd door Intel OpenVino machine-vision, een stukje software dat steeds slimmer wordt.

Amazon AWS DEEPRACER

De regels en commando’s waarmee de auto aan de slag gaat, mag jij zelf bedenken. Je hebt de basissoftware en hardware tot je beschikking, maar jouw programmeerskills bepalen hoe de DeepRacer rondrijdt. De auto leert dankzij machine learning continu van zijn fouten, op basis van de omgeving waarin hij zich bevindt. Jij bepaalt echter de regels.

En dat is zeer belangrijk! Vanaf volgend jaar gaat Amazon namelijk zelfs een competitie organiseren, de DeepRacer League. Rond de wereld zullen er races gehouden worden waarbij programmeurs hun skills in de praktijk kunnen testen. De winnaars van die races worden vervolgens uitgenodigd voor een grootse finale tijdens Amazon’s re:invent 2019 conferentie.

Amazon AWS DEEPRACER

De auto leert dankzij machine learning continu van zijn fouten, op basis van de omgeving waarin hij zich bevindt. De AWS DeepRacer zal vanaf 6 maart 2019 beschikbaar zijn voor 399 dollar. Enthousiastelingen kunnen het autootje nu al voorbestellen voor slechts 249 dollar. Over een Nederlandse lancering is nog niks bekend.

Reageer op artikel:
Amazon verkoopt zelfrijdende auto die jij moet programmeren (en racen)
Sluiten