Jelle van Es
Jelle van Es Games 25 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Amazon’s nieuwe gamedienst Luna ook beschikbaar voor iOS gebruikers

Amazon heeft zijn eigen gamedienst aangekondigd in de vorm van Luna. Met deze service heb je de mogelijkheid om je games te streamen naar een bepaald platform. Opvallend daarbij is dat de service ook iOS-gebruikers de mogelijkheid geeft om hier gebruik van te maken.

Daarmee doet Luna iets wat andere services niet doen. Zo is de streamingservice van Google, Stadia, en die van Microsoft, Xbox Game Pass, niet beschikbaar voor iOS-gebruikers.

Speel je favoriete games op je iPhone via Luna

Luna van Amazon wordt gelanceerd met zo’n honderd games. De meest interessante titels daarbij zijn games als Resident Evil 7, Control, Panzer Dragon, A Plague Tale: Innocence en The Surge 2. Daarnaast is het goed om te weten dat er wordt samengewerkt met Ubisoft, die hun toekomstige games als Assassin’s Creed Valhalla, Far Cry 6 en Immortals Fenyx Rising naar het platform gaan brengen. De games kunnen gaan draaien op een 4K resolutie met 60 frames per seconden en draait op de Amazon Web Services.

De controller van Luna (Afbeelding: Amazon)

Om Luna op de iPhone en iPad et spelen, wordt er gebruik gemaakt van de service als web apps. Hoe dit precies gaat werken, dat is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Eerder liet Apple weten streaming services voor games toe te laten voor de App Store, mits de aanbieder elke game los kon indienen. Dat is voor veel services niet haalbaar. Vergelijk dat maar met zoiets als Netflix, die dan elke film en serie los moet indienen voordat het verschijnt. Het is op die manier een beetje een wassen neus wanneer het aankomt op het toelaten van gamingstream services.

Kijken hoe het gaat werken

Als het echt om web apps gaat die de games gaan draaien, dan wordt het wel interessant om te zien hoe het precies gaat werken. Dit omdat websites geen toegang hebben tot bepaalde functies die apps wel hebben. Hoe kun je dan bijvoorbeeld een game met je controller gaan spelen. Luna zelf is nu in de Verenigde Staten als early access beschikbaar. Later moet het ook in meer landen uitkomen. De service gaat 5,99 dollar per maand kosten. De games die je dan wilt spelen, moet je nog wel los er bij gaan kopen. Het is meer dat je nu geen spelcomputer of pc hoeft te kopen om de game te kunnen spelen. Liever games downloaden op je iPhone? Dan is de Apple Arcade de beste optie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Amazon’s nieuwe gamedienst Luna ook beschikbaar voor iOS gebruikers
Sluiten