Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 5 jun 2017

Ambi Climate maakt je stoffige airconditioner een stuk slimmer

Waar airconditioners in Amerika erg populair zijn, zijn Nederlanders wat terughoudender met het installeren van de klimaatregelaars. Mocht je er ooit toch één hebben gekocht, kan het balen zijn dat er nu nieuwe modellen op de markt komen welke net iets slimmer zijn. Maar niet getreurd, je kunt je normale airconditioner in een handomdraai omtoveren tot een slimme unit met de Ambi Climate.

Ambi Climate bootst originele afstandsbediening na

Ambi Climate begon als Kickstarter project van de startup Ambi Labs uit Hong Kong. Het apparaat werkt via je wifi verbinding samen met een speciale app. Met de app kunnen de instellingen van je airconditioner aangepast worden. Ambi Climate produceert hierop een infrarode straal, welke de originele afstandsbediening nabootst en de opdracht doorgeeft. Wanneer je even boodschappen gaat doet hoef je de overigens niet de app te gebruiken om het apparaat uit te zetten. Het is mogelijk om virtuele muren op te zetten rondom het huis. Je kan van tevoren instellen dat de airconditioner automatisch uit gaat wanneer je weggaat en weer aanspringt wanneer je terugkomt.

Ambi Climate

Temperatuur op basis van weerbericht

Met de wifi verbinding doet het apparaatje echter nog meer dan alleen naar de app luisteren. Zo heeft hij bijvoorbeeld toegang tot weersvoorspellingen. Op koudere dagen zal hij ervoor kiezen om minder zelf te koelen, zodat de temperatuur constant blijft en het niet te koud wordt.

Ambi Climate

Persoonlijke service

Niet alleen het weerbericht heeft invloed op de beslissingen van Ambi Climate. Het apparaatje houdt ook je persoonlijke voorkeuren in de gaten. Gedurende een week wordt gemonitord welke temperaturen je het fijnst vindt. Daarna past hij het klimaat in de kamer automatisch voor je aan. Mochten meerdere mensen de app op hun smartphone gebruiken, wordt hier ook rekening mee gehouden. Ambi Climate probeert dan de gulden middenweg te vinden tussen de voorkeuren van de verschillende gebruikers.

Inmiddels Ambi Climate 2 in de maak

De originele Ambi Climate werd in 2015 uitgebracht. Op het moment heeft Ambi Labs een nieuw kickstarter project lopen voor de Ambi Climate 2 en heeft hiervoor het financieringsdoel al behaald.  Deze is in principe hetzelfde als zijn voorganger, maar heeft een esthetische make over gekregen. De originele Ambi Climate kan voor 129 dollar besteld worden op de officiële website.

Veel interessante projecten maken het in de echte wereld dankzij Kickstarter. Er komen echter ook behoorlijk wat bizarre projecten voorbij. Dit zijn een paar van de meest bizarre Kickstarter projecten.

Reageer op artikel:
Ambi Climate maakt je stoffige airconditioner een stuk slimmer
Sluiten