Ambient Mode van Google Assistent te zien in video

Google heeft een video geplaatst op YouTube waarin we te zien krijgen hoe de Ambient Mode van de Google Assistent eruitziet en werkt. Op moment van schrijven is het niet duidelijk wanneer de functie uitgerold wordt en of Ambient Mode dan meteen breed beschikbaar is.

Google kondigde de Ambient Mode aan tijdens de IFA-beurs in Berlijn, afgelopen september. Wanneer de modus geactiveerd wordt, dan zien gebruikers verschillende soorten dingen, zoals informatie uit je agenda, notificaties, het weer en bediening voor smarthomeapparaten in huis. Je krijgt alles te zien wanneer je je telefoon of tablet oplaadt, waardoor je als het ware een smart display van je smartphone maakt, vergelijkbaar met de Google Nest Hub.

Ambient Mode van Google Assistent

Het lijkt erop dat de Ambient Mode van de Google Assistent behoorlijk handig is. Mocht je al een smart display hebben, dan kan het zijn dat je qua functies veel overlap aantreft. In theorie zou je telefoon tijdens het opladen je een hoop kunnen vertellen, zoals wanneer je volgende afspraak is en hoe lang je erover doet om daar te komen. En terwijl je net wil vertrekken, kun je ook nog de lampen uitdoen, terwijl je nog geen moment je telefoon van het vergrendelde scherm gehaald hebt.

Ben je benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Dan zul je nog even moeten wachten. In september kondigde Google namelijk aan dat de Ambient Mode van de Google Assistent aanvankelijk naar slechts vier apparaten zou komen, namelijk de tabelts Yoga Smart Tab en de Smart Tab M8 en de smartphones Nokia 6.2 en Nokia 7.2. In de video wordt niet gemeld of de apparaten de update nu al ontvangen hebben, maar sommige eigenaars van Nokia- en Xiaomi-smartphones claimen Ambient Mode al ontvangen te hebben.

Google meldt wel in de video dat Ambient Mode van Google Assistent naar een select groepje Android 8-apparaten komt, maar laat niet weten om welke apparaten het gaat en wanneer die de update mogen verwachten.

Google

Reageer op artikel:
Ambient Mode van Google Assistent te zien in video
Sluiten