American footballer Colin Kaepernick tekent contract bij Disney

American footballer Colin Kaepernick gaat verschillende programma’s maken voor Disney. Hij tekent een contract voor meerdere jaren.

Colin Kaepernick is op dit moment weer helemaal hot. De quarterback was een van de eersten die begon te knielen tijdens het volkslied van de Verenigde Staten tijdens een sportwedstrijd. Hij moest daardoor vertrekken bij de San Francisco 49’ers. Daarna wilde geen enkele andere club de speler onder contract en zat hij sindsdien thuis. Toch ging het niet heel slecht met hem. Hij bleef actievoeren en kreeg een sponsorcontract van Nike.

Kaepernick gaat naar Disney

Nu gaat Kaepernick verder met andere activiteiten. Hij gaat verschillende series maken voor Disney. De eerste is een docureeks voor de Amerikaanse sportzender ESPN, dat onder Disney valt. Het gaat over de jaren sinds zijn vertrek bij San Francisco. We gaan zien hoe hij de tijd is doorgekomen en hoe hij uiteindelijk een leider voor de mensenrechtenactivisten is geworden. De andere series zullen zowel scripted als unscripted zijn en gaan over sociale ongelijkheid en de strijd voor gelijkheid. Daarnaast moet er een nieuw platform komen voor ‘zwarte en bruine regisseurs en producers’, meldt CNN.

Hoe het contract tussen Kaepernick en Disney eruitziet, is nog onbekend. Het is dus nog onduidelijk hoelang het gaat duren en hoeveel geld de quarterback eraan gaat verdienen. Het is wel een opmerkelijke stap van de American Footballspeler. Vorige week kondigde Netflix juist aan om een serie met de naam Colin in Black & White over Kaepernick te maken. Deze gaat over de jongere jaren van de speler toen hij college speelde. Het gaat over het punt dat hij merkte dat hij actie wilde ondernemen. Hij is kind van een zwarte vader en witte moeder. Daarnaast zal hij in de serie ook optreden als verteller Wanneer de zesdelige serie op Netflix is te zien, is nog onbekend.

In de voetsporen van Michael Jordan

Sportdocumentaires zijn de laatste jaren flink in opmars. Dit jaar scoorde de documentaire The Last Dance over Michael Jordan overal erg goede cijfers. Ook andere docu-series als Formula 1: Drive to Survive, Sunderland till I Die en Maradona in Mexico weten veel mensen te boeien.

Reageer op artikel:
American footballer Colin Kaepernick tekent contract bij Disney
Sluiten