Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10 apr 2018

Zoveel kost het om te overnachten in eerste ruimtehotel

Wie zijn geliefde echt wil trakteren op iets unieks, kan vanaf nu beter gaan sparen. Het Amerikaanse bedrijf Orion Span heeft namelijk plannen om de ruimte te voorzien van zijn eerste ruimtehotel. Dat hotel zal als alles gaat zoals de mensen achter dit bedrijf willen, Aurora Station heten. Er is alleen één maar aan de plannen…

Ruimtehotel met een prijskaartje

Het ruimtehotel kent alleen wel één nadeel: wie het wil bezoeken moet nu beginnen met sparen. Een retourtje naar de Aurora Station zal je namelijk een slordige 9,5 miljoen dollar gaan kosten. Daar zit als het goed is dan wel de vlucht bij inbegrepen. Althans, dat mogen we hopen.

Voor dat bedrag mag je overigens wel twaalf dagen in de ruimte doorbrengen en kun je zodoende net zolang naar onze mooie planeet staren totdat je er helemaal klaar mee bent. De vlucht naar het ruimtestation hoeft overigens niet heel lang te duren. Het hotel begeeft zich op zo’n 320 kilometer afstand van de aarde.

Als Elon Musk straks dus een raket er voor maakt, ben je er waarschijnlijk in een half uurtje.

ruimtehotel

Het ruimtehotel heeft overigens plek voor zes mensen tegelijkertijd. Daarmee is het dus het ideale kado voor iemand die binnenkort gaat trouwen en een vrijgezellenfeestje geeft. Of je daarbij ook een stripper mee kunt nemen, is overigens nog niet bekend.

Mocht je daadwerkelijk interesse hebben, dan kun je nu al een borgsom betalen om op die manier jezelf te verzekeren van een unieke reis.

ruimtehotel

Dat geld krijg je volgens de bedenkers van dit wilde plan volledig terug als blijkt dat het toch niet haalbaar is. Dat is als zij er niet met je geld er van door gaan. Tegelijkertijd laat Orion Span weten dat het ruimtehotel pas het eerste plan is van hun ruimtereis-operatie. Het bedrijf wil ook een rol gaan spelen in de verdere ontwikkeling van de privésector van de ruimtevaart.

Reageer op artikel:
Zoveel kost het om te overnachten in eerste ruimtehotel
Sluiten