Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 23 jul 2020

Amerikaans leger stopt voorlopig met streamen op Twitch na kritiek

Het Amerikaanse leger is voorlopig niet actie op Twitch. Het last een pauze in nadat het flinke kritiek kreeg van gebruikers.

Twitch is een van de populairste internetdiensten van dit moment. De site die eigendom van Amazon is, staat vooral bekend om het streamen van gameplay-beelden. Vooral bij een jongere doelgroep is dit populair. Dat is ook het Amerikaanse leger opgevallen. Zij hebben een eigen kanaal op de dienst.

Het Amerikaanse leger is actief op Twitch

Sterker nog, the US Army heeft zelfs een eigen e-sportsteam op Twitch. In dat team zitten soldaten en reservisten van het Amerikaanse leger die gamen. Tijdens een stream praten ze naast het gamen vooral over het dagelijks leven en het werk dat ze doen voor de US Army. Dat gaat meestal goed, maar zodra er kritische vragen worden gesteld (zoals over oorlogsmisdaden), krijgen die mensen een ban. Dat is tegen de regels van Twitch. Want hoewel je mensen mag blocken, gelden andere regels voor overheidsorganisaties. Zij mogen niet zomaar mensen blokkeren die kritisch zijn. Een gamestream telt namelijk als een open forum en dus geldt daar de vrijheid van meningsuiting.

Een woordvoerder van het Amerikaanse leger heeft de pauze op Twitch bevestigd aan Gamespot. “Het team heeft het streamen gepauzeerd om de interne procedures te onderzoeken. Zodra alles duidelijk is zal het streamen worden hervat.” Eerder liet het nog weten dat het zich afvraagt of de vragen over oorlogsmisdaden niet in strijd zijn met de regels van Twitch. Ze denkt dat dit mogelijk intimidatie is van gebruikers.

Al eerder de fout in

Overigens is dit niet de eerste keer dat het Amerikaanse leger negatief in beeld komt op Twitch. Eerder deze maand lapte het ook al regels van Twitch aan haar laars. Toen plaatste het in de chat een link waar via een prijsvraag een Xbox Elite Series 2-controller kon worden gewonnen. Dat bleek toen niet zo te zijn. Het was een link waarin geïnteresseerden zich konden aanmelden voor het legen. Op de pagina zelf stond geen enkele prijsvraag danwel informatie. Doordat dit misleiding was, kreeg het leger al een officiële waarschuwing.

Reageer op artikel:
Amerikaans leger stopt voorlopig met streamen op Twitch na kritiek
Sluiten