Amerikaanse bierbrouwer tipt: eet een beetje gist, word minder snel dronken

We raden niemand aan om dit te proberen, maar de oprichter van de Boston Beer Company (bekend van het – naar Amerikaanse begrippen – lekkere biertje Sam Adams) heeft een tip om het effect van alcohol drinken tegen te gaan. Jim Koch gaat veel naar bijeenkomsten en beurzen van brouwers, waar natuurlijk behoorlijk wat pilsjes gedronken worden.

Om toch scherp te blijven, neemt Koch op deze dagen een paar theelepels gist tot zich (door yoghurt geroerd), ongeveer één lepeltje per glas bier. Volgens de directeur, die de truc leerde van een oudere bierbrouwer, breekt het gist de alchohol af in de maag, vóórdat het in je bloedbaan terechtkomt. Op de site van Esquire zegt Koch dat deze truc hem scherp houdt als er gedronken wordt tijdens bijeenkomsten.

Volgens Koch zorgt gist er niet voor dat je helemaal niet dronken wordt, maar het effect van alcohol wordt wel een stuk minder. Jammer, deze tip had goed van pas kunnen komen tijdens Koningsdag!

Reageer op artikel:
Amerikaanse bierbrouwer tipt: eet een beetje gist, word minder snel dronken
Sluiten