Het Amerikaanse leger laat kritische Twitch-gebruikers weer toe

Het Amerikaanse leger zorgde de afgelopen weken voor veel ophef op Twitch. Nu neemt het eindelijk maatregelen.

Twitch en het Amerikaanse leger liggen al een tijdje met elkaar overhoop. De US Army heeft namelijk verschillende keren de regels van de gamingstreamingdienst van Amazon aan zijn laars gelapt. Toch lijkt het nu eindelijk te gehoorzamen aan de regels van het platform.

Het Amerikaanse leger maakt flink gebruik van Twitch

Twitch is vooral bij jongeren een populair platform. Dagelijks streamen duizenden mensen hun games die door miljoenen worden bekeken. Het is daarom een zeer aantrekkelijk platform voor het Amerikaanse leger om jongeren te interesseren voor het werken bij de strijdmachten.

The US Army heeft dan ook een eigen streamingkanaal op Twitch en zelfs een e-sportsteam. Tijdens het gamen vertellen verschillende soldaten over het werk in het leger en het leven ernaast. Volgens de regels van Twitch mag dat gewoon. Wat echter niet mag, is gebruikers blokkeren zonder een goede reden. Iets wat het Amerikaanse leger wel deed.

Tijdens de stream vroegen verschillende gebruikers vragen over oorlogsmisdaden die zijn gepleegd door het Amerikaanse legen. Dit valt volgens Twitch onder vrijheid van meningsuiting en mag dan ook niet zomaar worden verwijderd. Dat deed de US Army wel. Het kreeg daarop waarschuwingen van de streamingdienst, waarop het besloot om voorlopig even niet uit te zenden. Nu hervat het de streams weer.

Eerder al in opspraak vanwege valse prijsvragen

Overigens was de vrijheid van Meningsuiting, niet het enige akkefietje voor het Amerikaanse leger op Twitch. Eerder startte het ook een prijsvraag op het platform, door in de chats een link te plaatsen naar een pagina van het leger. Toen gebruikers daarop klikten zagen ze geen prijsvraag, alleen een aanmeldpagina voor het leger. Ook dit was tegen de regels van Twitch. Hopelijk heeft het leger van de hele situatie nu echt geleerd.

Reageer op artikel:
Het Amerikaanse leger laat kritische Twitch-gebruikers weer toe
Sluiten