Amerikaanse presidentskandidaat gebruikt Animal Crossing voor de verkiezing

Het is misschien een beetje ver weg, maar in november van dit jaar worden in de Verenigde Staten de verkiezingen gehouden om de nieuwe president. Daarbij gaat de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden nu gebruik maken van Animal Crossing: New Horizons.

De kans dat Biden zelf de game Animal Crossing: New Horizons speelt is nogal klein. De beste man zal het waarschijnlijk er te druk voor hebben en bovendien lijkt hij ons niet het type dat games speelt. Maar aanhangers kunnen de game gebruiken om campagne voor hem te voeren.

Joe Biden gebruikt Animal Crossing: New Horizons

Het is in Animal Crossing: New Horizons mogelijk om zelf allemaal dingen te maken en die te delen met de rest van de wereld. Zo kun je via wat pixelart schilderijen in de game verwerken om die aan de muur te hangen. Maar ook is het mogelijk om patronen te maken voor borden die je kunt plaatsen en kleding die je draagt. En op dat gebied heeft de presidentskandidaat nu in gezet.

Animal Crossing
Het team in de game (Afbeelding: Polygon)

Althans, zijn director of digital partnerships in de vorm van Christian Tom. Tegenover The Verge stelt hij dat Animal Crossing: New Horizons een game is die communities samen brengt. En dat is dus een mooie manier om een band te scheppen met de mensen die straks op het team van Biden-Harris willen gaan stemmen. Maar ook in Nederland zou je een stukje van de Amerikaanse verkiezingen in huis kunnen halen.

Haal de patronen zelf binnen

Want het team heeft de verschillende patronen zoals in de bovenstaande afbeelding ziet voor Animal Crossing: New Horizons beschikbaar gesteld. Je kunt via de app op je smartphone de QR-code scannen en vervolgens die informatie naar de game sturen. Op die manier heb je de mogelijkheid om zelf jouw eiland aan te kleden met deze bordjes. Wanneer je dan screenshots deelt of mensen uitnodigt op je eiland, kunnen anderen dat dan zien.

Patroon 1 (Afbeelding: Joe Biden Team)
Patroon 2 (Afbeelding: Joe Biden Team)
Patroon 3 (Afbeelding: Joe Biden Team)
Patroon 4 (Afbeelding: Joe Biden Team)
Reageer op artikel:
Amerikaanse presidentskandidaat gebruikt Animal Crossing voor de verkiezing
Sluiten