Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 okt 2020

Among Us Tips: Zo word je beter in de game als Imposter en als Crewmate

Among Us is één van de grote hits van dit moment. En ergens is dat wel gek. Want de game werd al zo’n twee jaar geleden gelanceerd. Maar toen kraaide er geen haan naar. Het balletje ging rollen toen een paar streamers de game oppakten en nu wordt hij wereldwijd door miljoenen gamers gespeeld.

En wie weet wil jij ook met de game aan de slag. En dat kan, want de game is gratis op de smartphone en kost op Steam een paar euro. Wat het verschil is tussen beide versies? Dat lees je hier. In dit artikel hopen we je een paar Among Us tips mee te geven, zodat je als nieuwkomer er gelijk mee aan de slag kan.

Among Us Tips: de basis

Maar wellicht is het eerst goed om te beschrijven wat Among Us eigenlijk is. Ikzelf beschrijf het als een soort ‘Wie is de Mol?’. In de game heb je eigenlijk twee teams. Je hebt de Crewmates die op een ruimteschip allemaal taken moeten uitvoeren om te overleven. En dan heb je de Imposters, zeg maar de mollen. Per potje kunnen dat er tussen één en drie zijn. Het doel van deze spelers is om de voortgang van de Crewmaters te saborteren, waarbij ze ook over kunnen gaan tot moord. Wanneer een lijk is gevonden of iets anders is ontdekt, begint er een soort vergadering. Spelers moeten dan bepalen wie de Imposters zijn en daar op stemmen. De persoon met de meeste stemmen wordt uit het ruimteschip geschopt. Als de Imposters sneaky te werk gaan, dan is de kans groot dat onschuldige Crewmates dit lot ondergaan.

Aan het begin is alles nog vredig (Afbeelding: InnerSloth)

Je kunt alleen tijdens de meetings communiceren. Als je als Crewmate iets opvalt, dan moet je dus een meeting beleggen en jouw bevindingen delen. En dan maar hopen dat anderen je geloven, want iemand die te veel praat kan in Among Us verdacht zijn. Dat is gelijk de eerste tip.

Spelen als een Crewmate

Ik denk dat het handig is om deze Among Us tips in twee delen te verdelen, want afhankelijk van je rol speel je de game op een bepaalde manier. Als Crewmate is het ten eerste belangrijk dat je je goed focust op de tasks die je moet uitvoeren. Over het ruimteschip zijn er verschillende kamers waar je van alles en nog wat kan doen. Verzaak je dat? Dan is de kans groot dat het misgaat op het schip en bijvoorbeeld de zuurstof opraakt. Dus hou je daar zeker mee bezig.

Among Us
De layout van het schip (Afbeelding: InnerSloth)

De Imposters zullen naast hun moorden ook jouw tasks gaan saboteren. Gelukkig krijg je daar meldingen van en wanneer je dan in de buurt bent, dan kun je gaan zien wie er loopt te saboteren en zo er achter te komen wie de Imposter is. En wanneer je dan denkt dat er iets gebeurt is, dan doe je er goed aan om een meeting te beleggen en jouw ervaringen met ooggetuige verslag te delen. Hopelijk helpt dat met het stemmen op de Imposter en overleef je de nachtmerrie.

Among Us tips als een Imposter

Misschien is het wel leuker om als Imposter aan de slag te gaan in Among Us en iedereen even lekker te sarren. Ja, je kunt bij iemand langs lopen en hem of haar met een druk op de knop af te maken. Maar de kans is groot dat je dan snel tegen de lamp loopt. Je kunt het beter rustig aan doen en pas moorden als iemand echt alleen is. Daarbij heb je de mogelijkheid om op het schip gebruik te maken van de ventilatieschachten. Dat is iets dat exclusief is voorbehouden aan de Imposters en maakt snel reizen mogelijk. Maar wanneer iemand dit jou ziet doen, dan val je gelijk door de mand. Dus voordat je er uit springt is het verstandig om even te wachten om te zien dat er niemand in de buurt is.

Mondje dicht (Afbeelding: InnerSloth)

Daarnaast moet je net als bij Wie is ed Mol de anderen het gevoel geven dat er niks mis is met jou. Dus doe er verstandig aan om net te doen alsof je Tasks voltooit, ook al doe je dat niet. Zolang je maar niet de schijn tegen je hebt kom je al een eind. Verder is het zaak om goed uit te kijken of je niet in de gaten wordt gehouden. Naast dat je dus ziet waar andere spelers rondlopen, zijn er ook beveilingscamera’s. Deze kunnen bemand worden door de Crewmates. Wanneer die aan staan, dan knippert er een rood lichtje.

Pleeg een moord (Afbeelding: InnerSloth)

Als je uiteindelijk iemand omlegt, dan moet je daar mee om gaan. Soms is het een idee om de persoon te zijn die het lichaam rapporteert. Door dat te doen, kun je de spelers het gevoel geven dat je te vertrouwen bent. En tot slot helpt het natuurlijk dat je een beetje goed kan liegen tijdens de vergaderingen. Hopelijk kun je zo met deze Among Us tips mooi op weg.

Reageer op artikel:
Among Us Tips: Zo word je beter in de game als Imposter en als Crewmate
Sluiten