Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 dec 2020

Among Us komt volgend jaar ook naar de Xbox-familie

De gamehit Among Us werd deze maand verrassend uitgebracht voor de Nintendo Switch. Tegelijkertijd werd de game toegevoegd aan de Xbox Game Pass, maar daarop is de game op dit moment alleen op de pc beschikbaar.

Maar daar komt begin 2021 verandering in. Dan wordt Among Us namelijk ook uitgebracht op de Xbox-familie. Dat betekent dat je de game vanaf dat moment eigenlijk op elk platform, behalve de PlayStation 4 en 5, kunt gaan spelen.

Among Us op de Xbox

Op de blog van Xbox werd dit nieuws bekendgemaakt. Het bericht dat daar op staat is voor een groot gedeelte het bericht dat laat weten dat Among Us naar de Xbox Game Pass komt. Het originele bericht ging er vooral om dat de game op de pc zou komen. Maar door de aanvulling is het duidelijk dat de game ook naar de Xbox-familie komt. Dat zou ergens begin 2021 het geval zijn.

Among Us
Aan het begin is alles nog vredig (Afbeelding: InnerSloth)

Naast dat Among Us onderdeel is van de Xbox Game Pass, is het ook mogelijk om de game los te kopen. De titel kost dan slechts een euro of vier, vijf. Dat is natuurlijk nog altijd meer dan de gratis versie zoals je die op de smartphone of tablet binnenhaalt. Maar dan heb je wel het voordeel dat je met elkaar kunt praten in plaats van dat je hoeft te chatten. En als het een beetje meevalt, is de game ook cross-platform speelbaar. Op die manier kun je dus in je huishouden met elkaar losgaan, waarbij één iemand op de Switch speelt, de andere op de Xbox en weer anderen op de tablets of smartphones. Dan kun je tijdens deze lockdown elkaar lekker gek maken.

Nieuwe content onderweg

Daarnaast is het zo dat de ontwikkelaar druk bezig met nieuwe content voor Among Us. Naast dat de game begin 2021 op de Xbox uitkomt, krijgt de game dan ook een nieuwe map. Meer daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Among Us komt volgend jaar ook naar de Xbox-familie
Sluiten