Jelle van Es
Jelle van Es Games 16 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Populaire game Among Us is nu ook te spelen op de Nintendo Switch

De Nintendo Switch is één van de populairste spelcomputers op de markt. En Among Us geldt al een aantal maanden als een grote hit. Wat dat betreft is het eigenlijk heel logisch dat die twee elkaar nu hebben gevonden.

Gisteren hield Nintendo een nieuwe Indie World Showcase-presentatie. Daarin werden verschillende games aangekondigd voor de Nintendo Switch, waarbij Among Us zonder twijfel de meest interessante titel is.

Among Us op de Nintendo Switch

Among Us is een game die tot nu toe alleen maar beschikbaar is op de pc, smartphone en tablet. Met de lancering van de game gisteren op de Nintendo Switch is er dus ook een versie voor de spelcomputer bij gekomen. Waar de game gratis is op de smartphone en tablet, moet je voor de Steam-versie een paar euro neerleggen. En dat geldt ook voor deze versie. Op de webshop pagina van Nintendo is duidelijk dat je er 4,29 euro voor neerlegt. Dan krijg je waarschijnlijk wel de mogelijkheid om jouw personage te voorzien van een paar accessoires, waardoor je er minder verdacht uit ziet.

Among Us
Among Us op de Nintendo Switch (Afbeelding: Nintendo)

Een bijkomend voordeel van Among Us op de Nintendo Switch is dat hij gebruik maakt van cross-play. Op die manier kun je het dus met meerdere mensen in je huis gaan spelen. Zeker met de nieuwe lockdown is dat wel handig wanneer je kinderen thuis hebt zitten. Dan laat je één iemand op de Switch spelen en de ander op de tablet. Dan kunnen ze elkaar helpen of juist elkaar in de weg zitten. Dat is iets dat mijn eigen kroost ook doet. En elkaar daarna aanvallen omdat één iemand de Imposter was en die de ander vermoordt. Heerlijk!

Snel nieuwe content

Daarnaast is het goed om te weten dat Among Us begin 2021 een nieuwe map krijgt, die hopelijk ook gelijk op de Nintendo Switch uit komt. Wil je meer lezen over die uitbreiding? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Populaire game Among Us is nu ook te spelen op de Nintendo Switch
Sluiten