Gadgets 21 feb 2018 Noah Korevaar

Estlandse startup Ampler keert terug met drie nieuwe elektrische fietsen

Ampler Bikes is een naam die je wellicht bekend voorkomt. De Estlandse startup veroverde in 2016 Indiegogo met een campagne voor zijn elektrische fietsen. Sindsdien heeft het bedrijfje naar eigen zeggen meer dan 800 slimme fietsen naar 21 verschillende landen verscheept. Nu zijn de drie jeugdvrienden terug met drie nieuwe modellen. De ambitieuze oprichters beloven alle feedback op de eerste generatie in deze nieuwe modellen verwerkt te hebben. Het resultaat zijn de Curt, Stout en Stellar.

Ampler Curt, Stellar en Stout

Drie elektrische fietsen die in Tallin met de hand gemaakt worden. Nu de juicy stuff: ze hebben een bereik van 70 kilometer, dankzij een geïntegreerde 336Wh batterij en een 250 watt motor aan de achterkant. Vooral de sportieve Ampler Curt gooit online hoge ogen. Dit model lijkt het meest op de elektrische fiets waarmee het in 2016 allemaal begon. Toch zijn er grote stappen gemaakt, vooral qua afwerking. Kijk alleen al naar het stuur en de velgen!

Ampler Curt elektrische fietsen
De Ampler Curt

Dankzij het carbon frame aan de voorkant is de Curt het lichtste model van de drie, met slechts 14.1 kilo. De aluminium Stellar en Stout zijn iets minder sportief, en horen echt thuis in de stad. Fietsen om mee naar je werk te rijden. Ze wegen allebei 16.4 kilo en hebben iets bredere banden. Alsnog zeer licht, ten opzichte van veel andere fietsen.

Ampler Curt elektrische fietsen Ampler Curt elektrische fietsen

Elektrische fietsen blijven prijzig

Maar goed, daar betaal je ook voor. High-end elektrische fietsen blijven namelijk gewoon vrij prijzig. Het basismodel van de Ampler Curt kost bijvoorbeeld 2490 euro. De Stellar en Stout zijn met een beginprijs van 2290 euro niet veel goedkoper. Dan kun je nog allerlei extraatjes toevoegen. Denk aan geïntegreerde lichten, banden die niet lek gaan, een zachter zadel, anti-diefstal wielen en ga zo maar door. Hier kun je alle opties bekijken.

Een prijzige grap dus! Maar goed, dan heb je ook wat. De fietsen van Ampler worden in ieder geval gratis bij je thuisbezorgd, mits je in Europa woont. Check hier ook onze review van de VanMoof Electrified S.

 

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Estlandse startup Ampler keert terug met drie nieuwe elektrische fietsen
Sluiten