Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 20 nov 2019

Meer gratis veilige wifi in Amsterdam dankzij 150 nieuwe Publicroam wifihotspots

Gisteren kondigde de gemeente Amsterdam aan dat het aantal publieke wifi-hotspots flink gaat uitbreiden. Op dit moment zijn er 50 locaties in de stad Amsterdam met veilige en publieke wifi, maar zullen er begin 2020 200 zijn dankzij Publicroam.

De publieke wifi-service wordt beheert door Publicroam. Op veel plekken in Amsterdam wordt deze service al gebruikt, waardoor inwoners en bezoekers toegang hebben tot veilig wifi. Deze service wordt dus flink uitgebreid.

Meer veiliger en gratis wifi in Amsterdam voor iedereen

De uitbreiding werd aangekondigd door wethouder Touria Meliani. Op dit moment zijn er vijftig hotspots aangesloten op het netwerk, zoals buurthuizen en het Stedelijk Museum. Maar daar komen dus nog eens 150 locaties bij. Onder andere op alle vestigingen van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, verschillende markten en sportparken zal vanaf 2020 ook gratis en veilig wifi beschikbaar zijn. Dankzij deze uitbreiding kan straks op honderden plekken gebruik worden gemaakt van het publicroam-netwerk.

Wifi problemen icoon wifi 6

Wifi van Publicroam is vrij toegankelijk voor iedereen die er gebruik van wil maken. Volgens Paul Francissen, mede-initiatiefnemer van Publicroam, zijn steeds meer steden zich bewust van het feit dat wifi toegankelijk moet zijn voor iedereen. Niet alleen voor toeristen, maar ook voor het deel van de Nederlanders die zich geen 4G kunnen veroorloven. Publicroam wil een veilig landelijk wifinetwerk realiseren. Met een kleine investering kan elk bestaand wifinetwerk zich aansluiten op de service van Publicroam.

Publicroam wil veiligere openbare wifi

Op veel plekken kun je al gebruik maken van gratis wifi. Denk aan je favoriete café, of in de trein. Echter zijn veel van deze wifinetwerken niet veilig, waardoor je de kans loopt dat je gegevens in de verkeerde handen komen. Publicroam wil dit tegen gaan door een goede bescherming tegen hackers te bieden.

Openbare wifi

Amsterdam is niet de enige gemeente die gebruik maakt van de wifi-service. Ook in Alkmaar, Den Haag, Wassenaar, Vlaardingen, Valkenswaard, Heeze, Hoorn en Delft kun je inloggen op Publicroam.

Reageer op artikel:
Meer gratis veilige wifi in Amsterdam dankzij 150 nieuwe Publicroam wifihotspots
Sluiten