Daniel Koster
Daniel Koster 3 mrt 2017

Avondje offline? Doe mee met het Amsterdams Kampioenschap SET bij de TonTon Club

Wat vind jij leuker: een avondje gamen of een avondje in de kroeg staan? Met de TonTon Club hoef jij die keuze niet te maken, want daar sta je al gamend in de club. Wij zijn fan en dat is de reden dat wij nu al een tijdje met ze samenwerken. Nu staat daar iets bijzonders in het verschiet: het Amsterdams Kampioenschap SET.

Dit artikel is onderdeel van onze WANT to Play-rubriek die wij samen met de TonTon Club zijn gestart.

De TonTon Club West is de host en organisator van het allereerste Amsterdams Kampioenschap SET! Dit kleurrijke kaartspel vermaakt velen al jaren. De hoogste tijd om een Amsterdams homage aan het spel te brengen, vindt de TonTon. Daar zijn wij lachend bij, nice guys!

Amsterdams Kampioenschap SET

Hoe ging het ook alweer?

Op 19 maart zal de strijd losbarsten. Maar, wat is SET ook alweer? Het spel bestaat uit tachtig kaarten die elk uit kleuren en vormen bestaan. Jij moet zien sets te maken van de kaarten die bij elkaar horen. En dit moet je uiteraard sneller doen dan je buurman dat doet. Check deze video even voor een visuele uitleg:

Epilepsie bij Duitse herders

Wat een geinig weetje is, is dat het spel door een onderzoeker is bedacht die epilepsie bij Duitse onderzocht. Haar data schreef ze op kaarten neer die ze symbolen gaf om het te ordenen. Toen ze deze kaarten echter aan collega’s lieten zien, kwamen ze erachter dat je er een leuk spel van kon maken. SET is geboren!

Amsterdams Kampioenschap SET

Doe mee met het Amsterdams Kampioenschap SET!

Nu kun jij, met dank aan de Duitse onderzoeker en de TonTon Club, ook van SET genieten. Op zondag 19 maart om 13.00 uur vindt het Amsterdams Kampioenschap SET in de TonTon Club West plaats. Inschrijven kost slechts vijf euro en je kunt toffe prijzen willen. Inschrijven doe je door te mailen naar [email protected]. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. SucSET!

Reageer op artikel:
Avondje offline? Doe mee met het Amsterdams Kampioenschap SET bij de TonTon Club
Sluiten