Jelle van Es
Jelle van Es Games 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Analisten: ‘EA favoriet om door Sony opgekocht te worden’

De overname van Activision Blizzard door Microsoft is er één zoals we die nooit eerder hebben gezien. En wat voor gevolgen dat gaat hebben voor bijvoorbeeld Sony.

Want uiteindelijk gaat dit ervoor zorgen dat er minder games gaan uitkomen op de PlayStation 5 van Sony. Het is dan ook de grote vraag wat de stap gaat zijn van het bedrijf uit Japan. Analisten denken dat er meer overnamens gaan komen.

Sony richt zijn pijlen op EA

Want volgens een artikel van The Hollywood Reporter zouden die plannen er zijn. Althans, dat is wat analisten verwachten. Het zijn analisten van het bedrijf Enders Analysis die al vorige week lieten weten dat Sony het liefst Electronic Arts zou gaan overnemen. Het bedrijf zou echter wel een marktwaarde van 37 miljard dollar hebben. Dat is de helft van wat Microsoft heeft betaald voor Activision Blizzard, maar dat bedrijf heeft dan ook wat meer geld tot zijn beschikking.

Xbox Microsoft Activision Call of Duty
De overname van Activision Blizzard door Microsoft (Afbeelding: Microsoft)

Als Electronic Arts te duur zou zijn voor Sony, dan zou het bedrijf volgens analisten kunnen kijken naar alternatieven. Dan zou je uitkomen bij bedrijven als Ubisoft en Take Two. Die zouden voor ongeveer de helft van de prijs overgenomen kunnen worden door het bedrijf uit Japan. En anders kan het nog verder gaan op de ingeslagen weg, waarbij het langzaam maar zeker kleine studios overneemt. Zo kocht het een tijd geleden bijvoorbeeld de maker van het toch wel geniale Returnal.

Disney in de mix

Naast Sony zou ook Disney volgens de investeerders geïnteresseerd zijn om EA over te nemen. Dan zou het namelijk goed kunnen gaan samenwerken met ESPN dat ook onderdeel is van het bedrijf. Op die manier zou er een logische kruisbestuiving ontstaan. Of dat ook gaat gebeuren, dat moet de tijd ons leren. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

PlayStation Plus: deze vermakelijke games kun je in februari gratis binnenhalen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!