Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 jul 2020

Analisten verwachten grote successen voor de PS5

Eind dit jaar moeten we als het goed is aan de slag kunnen gaan met de PlayStation 5. De nieuwe spelcomputer moet dus nog uitkomen, maar dat neemt niet weg dat er nu al analisten zijn die voorspellen dat de PS5 een groot succes wordt.

Dat is althans hetgeen dat wordt beweerd bij Digitimes. Zij baseren zich op hun beurt weer op de productieketen in Taiwan, die mede wordt ingezet om de PS5 te produceren.

Grote successen voor de PS5

Dit soort berichten berichten moet je eigenlijk altijd met een korreltje zout nemen, omdat je op dit moment nog geen eens weet hoeveel de PS5 gaat kosten wanneer hij in de winkel ligt. Desondanks is er wel veel vertrouwen. Dat komt mede door het feit dat de PlayStation 4 het zo ongelofelijk goed heeft gedaan. Het ligt dan in de lijn der verwachtingen dat de opvolger het minstens zo goed gaat doen of zelfs nog een tikkeltje beter.

Playstation 5 PS5
De PlayStation 5 (Afbeelding: Sony)

De PlayStation 4 is nu wereldwijd zo’n 110 miljoen keer verkocht. Het is de verwachting dat daar eind dit jaar nog 10 miljoen bij gaan komen. Dat is dus in zeven jaar tijd. Meestal gaat een spelcomputer tussen de vijf en zeven jaar mee voordat er een opvolger komt. Dat is in dit geval dus de PS5. Afhankelijk van hoe lang deze spelcomputer actueel blijft, verwacht het bedrijf in Taiwan dat er tussen de 120 en 170 miljoen exemplaren van de nieuwe spelcomputer wordt verscheept.

De productie loopt op schema

Overigens lijkt het er op dat de PS5-productie ondanks alle coronaproblemen wereldwijd redelijk op schema loopt. Op dit momenten worden de processoren voor de nieuwe spelcomputer uitgeleverd en het is de bedoeling dat de chipsets in dit kwartaal worden uitgeleverd, zodat de eerste spelcomputers in het vierde kwartaal verkocht kunnen worden. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Analisten verwachten grote successen voor de PS5
Sluiten