Analisten voorzien sterke stijging Bitcoin

De koers van de Bitcoin is spannend, maar volgens analisten kan de komende week wel eens een cruciale week worden. Dat het sentiment voor de Bitcoin gunstig is blijkt, maar twee belangrijke ontwikkelingen kunnen de bull-rally die alle records verbreekt in gang zetten. Wij zetten de feiten op een rij.

Het sentiment voor Bitcoin is positief

Gisterennacht zagen we een flash crash, waardoor de hele cryptomarkt flink verloor. In het verleden zagen we dat zo’n correctie wel even kon blijven hangen. Gisteren was dit anders. De markt herstelde binnen enkele uren. Sterker nog, de Bitcoin, die de hele week negatief presteerde, pakte zijn moment en zette met een sterk herstel weer een positieve weekkoers op het bord. Dit betekent dat investeerders vertrouwen hebben in de grondlegger van de cryptomarkt.

De Bitcoin dominantie daalt

Het klinkt tegenstrijdig, maar juist het feit dat de Bitcoin iets minder dominant wordt geeft ruimte voor koersstijging. Immers, als je in een bepaald vermogensobject wilt beleggen zoek je ook ‘escapes’ voor als jouw belegging niet loopt. Als de Bitcoin de hele markt domineert en er geen vertrouwen in andere cryptomunten blijkt hebben investeerders in Bitcoin geen uitwijkmogelijkheden in crypto als de koers een mindere periode doormaakt. Doordat de Altcoins nu ook de weg naar boven vinden ontstaat er ruimte. Dit zien we enerzijds in de hogere koersen. Anderzijds zien we dat de Bitcoin-dominantie afneemt, hetgeen betekent dat cryptobeleggers hun inzet meer spreiden. Hiermee is er een bredere investeringsbasis.

De markt wordt volwassen op 23 september

Op 23 september gaat (eindelijk) cryptohandelshuis Bakkt van start. Zoals we al eerder schreven is dit een belangrijke ontwikkeling voor de Bitcoin. Door opening van Bakkt stijgt de vraag naar Bitcoin, terwijl het aantal beschikbare munten al bekend is, waardoor er meer schaarste optreedt. Daarnaast biedt Bakkt ook de stabiliteit voor institutionele beleggers om in te stappen. Hierdoor neemt de populariteit van de munt nog verder toe.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Reageer op artikel:
Analisten voorzien sterke stijging Bitcoin
Sluiten