Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 18 okt 2019

Dit is de Analogue Pocket: de perfecte handheld voor Game Boy games

Analogue staat bekend om het maken van moderne versies van klassieke videogame consoles, maar zet nu voet in de wereld van de handhelds. Het bedrijf introduceert de Analogue Pocket, wat simpelweg een moderne handheld is voor je Game Boy games. Misschien wel de perfecte handheld voor je games.

De strakke Analogue Pocket heeft de afmetingen, en de uitstraling, van de originele Game Boy. Echter heeft deze handheld overigens wel heel veel meer te bieden. De Pocket ondersteund games van de Game Boy, de Game Boy Color en de Game Boy Advanced. Iets dat ervoor zorgt dat er meer dan 2700 games beschikbaar zijn voor dit gloednieuwe apparaat.

Analogue Pocket gaat ‘all in’ voor fans van Game Boy

De Analogue Pocket beschikt over een 3.5-inch LCD display met een pixeldichtheid van 665ppi en een resolutie van 1600×1440. In tegenstelling tot de originele Game Boy (Color) beschikt dit display wel over backlight, zodat gamen in de avonduren ook makkelijk kan. Verder heeft de handheld een lithuim-ion batterij, dat via USB-C wordt opgeladen. Ook zien we een 3.5mm headphone jack in het apparaat zitten, een slot voor je SD-kaart en zijn alle knoppen in te stellen naar eigen voorkeur. Kortom: de Analogue Pocket gaat ‘all-in’ voor fan van de Game Boy.

Analogue Pocket moderne Game Boy
(Bron: Analogue)

De ondersteuning stopt overigens niet alleen bij de ondersteuning van handhelds van Nintendo. Analogue meldt dat er ook adapters gemaakt zullen worden die titels van apparaten als de Game Gear en de Neo Geo Pocket Color ondersteunen. Het bedrijf noemt de Analogue Pocket dan ook “een eerbetoon aan alles wat met portable gaming te maken heeft”.

Aansluiten op een HDTV

Misschien wel de meest verrassende onthulling is het feit dat de Pocket ook aan te sluiten is om een HDTV. Op deze manier is het mogelijk om echte klassiekers op groot scherm te spelen. Om dit voor elkaar te krijgen bouwt het bedrijf een dock, dat naar ons idee een beetje op dezelfde manier werkt als het systeem van de Nintendo Switch. Deze dock wordt apparat verkocht en zal ondersteuning bieden aan zowel Bluetooth controllers als bekabelde (USB) controllers.

Dit is overigens niet het eerste product dat Analogue op de markt brengt. Het bedrijf introduceerde eerder al moderne versie van consoles als de NES, de SNES en de Sega Genesis. Vanaf 2020 zal de Analogue Pocket moeten verschijnen voor een van $199. Of het apparaat ook naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend.

Analogue Pocket moderne Game Boy
(Bron: Analogue)
Reageer op artikel:
Dit is de Analogue Pocket: de perfecte handheld voor Game Boy games
Sluiten