Robert Kroes
Robert Kroes Tech 10 sep 2019

Analyse: Altcoins gaan Bitcoin weer voorbij

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 255,8 miljard. Aanvankelijk daalde de marktkapitalisatie snel. Hierdoor stond al voor negen uur de laagste notering van de dag ($ 251,2 miljard) op de teller. Hierna stegen de koersen snel en ging men op weg naar het dagrecord van $ 262,4 miljard, dat om 11.20 uur behaald werd. Daarna daalden de koersen weer tot de Aziatische markt voor een demping van de daling zorgde. Uiteindelijk zien we nu een stand van $ 256,7 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 72,17 % bedroeg, liep terug naar 71,84 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat de Bitcoin negatief uit het weekend kwam, terwijl de Altcoins ondanks een negatief dagresultaat beter scoorden. Vanochtend zien we wederom dat de Altcoins winst schrijven. De Bitcoin blijft daar met een klein dagverlies op achter. Wel is de weekkoers van de Bitcoin, net als die van steeds meer Altcoins, positief. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.331,45 bedroeg, schrijft vandaag $ 10.240,90. Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 11 september: Altcoins presteren beter dan Bitcoin in positieve markt. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.
Crypto-analyse 11 september: Altcoins presteren beter dan Bitcoin in positieve markt. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we dat de tendens ook positiever wordt, al zijn de rode dag- en weekkoersen nog niet helemaal verdreven. Cosmos (ATOM) is de grootste stijger met liefst 13,4%. Tezos (XTZ) verliest 3,66% en sluit daarmee de rij. Gemiddeld ligt de bandbreedte tussen + en – 3 %.

Reageer op artikel:
Analyse: Altcoins gaan Bitcoin weer voorbij
Sluiten