Robert Kroes
Robert Kroes Tech 19 sep 2019

Analyse: Aziatische flashcrash Bitcoin zorgt voor dip

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 262,6 miljard. In eerste instantie ontwikkelde de markt zich licht stijgend. Om 14.30 uur bereikte de marktkapitalisatie een hoogtepunt op $ 264,3 miljard. Hierna bewoog de markt verder horizontaal tot in de Aziatische markt. Vanaf opening daalde de koers totdat er om 3 uur Nederlandse tijd een flash crash plaats vond. Binnen enkele minuten verloor de markt ruim 11 miljard. Hierna krabbelden de investeringen weer op. Dit resulteert uiteindelijk in de fors lagere stand van $ 253,8 miljard die we nu op het bord zien.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 70,5 % bedroeg, daalde naar 69,76 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat de Bitcoin heel licht positief begon en dat de Altcoins een sterke stijging lieten zien. Na de flash crash van vannacht is dat anders. Op Stellar (XLM) na zijn alle dagkoersen negatief. De weekkoersen van de Altcoins blijven overwegend positief, terwijl het negatieve weekresultaat voor de Bitcoin continueert. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.227,32 bedroeg, daalde vandaag door de flash crash onder de psychologische grens van $ 10.000,- en bedraagt nu $ 9.893,60. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 19 september 2019 Bitcoin en Altcoins onderuit na Aziatische flash crash. Live koersen vastgelegd om 8.30 uur.
Crypto-analyse 19 september 2019 Bitcoin en Altcoins onderuit na Aziatische flash crash. Live koersen vastgelegd om 8.30 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we twee positieve dagkoersen die de negatieve trend doorbreken. Stijgers zijn Iota (MIOTA) en ChainLink (LINK) met respectievelijk 4,08 en 6,67 %. Sterkste daler is Cosmos (ATOM) met – 7,74 %, terwijl de markt in dit segment gemiddeld zo’n 4 % verliest. Het aantal positieve en negatieve weekresultaten is ongeveer gelijk.

Reageer op artikel:
Analyse: Aziatische flashcrash Bitcoin zorgt voor dip
Sluiten