Robert Kroes
Robert Kroes Tech 7 aug 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins consolideren na bull-rally

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Na de crypto-analyse bekeken we in ons Bitcoin-woordenboek de betekenis van een aantal termen die je vaak in de crypto-analyse kunt lezen.

Bitcoin nieuws

Gisteren zagen we een flash crash voor de Bitcoin. Hoewel de markt snel herstelde vraagt men zich af wanneer de volgende correctie plaats zal vinden. Momenteel vindt er na een mislukte poigiing om de $ 12.000,- te passeren een consolidatie plaats. Zou de koers weer terugkomen? Andere analisten zijn positiever en zien ruimte voor groei tot $ 15.000,-.

Analyse Cryptomunten

Het momentum voor Ethereum (ETH) voor een rally raakt volgens deze analyse uit het zicht.

Bij de Ripple (XRP) vond gisteren een aparte beweging plaats. Toen de Bitcoin de $ 12.000,- raakte verplaatste een whale liefst 100 miljoen XRP. Ondertussen blijft X-rapid voor toenemende aantallen gebruikers zorgen.

Ook de koers van Litecoin (LTC) staat na de halving onder druk.

Tron (TRX) bereidt de komst van het Sun-netwerk 1.0 voor. Ondanks de veelbelovende toepassingen reageert de markt niet direct.

Ook vandaag sluiten we de analyse weer af met de technische analyses van Sally Ho.

Beurzen

Coinbase is aangeklaagd wegens nalatigheid rondom de lancering van Bitcoin Cash (BCH). Door bekendmaking van de notering van kleinere cryptomunten profiteren deze van het inmiddels ingeburgerde ‘coinbase effect’.

De eigenaar van cryptobeurs Binance heeft met een whale om 10 Bitcoin gewed dat de koers deze maand niet onder $ 8.000,- zal zakken.

BitMEX ligt onder vuur omdat zij zonder vergunning toegang tot Amerikaanse beleggers zou verlenen. Wel noteert zij handelsrecords.

Blockchain

VeChain (VET) levert een Australische producent toepassingen om de herkomst van haar wijn via Blockchain vast te leggen.

De plannen van Amazon op de Blockchain worden steeds concreter. Zo is men op zoek naar een analist die data van adverteerders op de Blockchain kan verwerken.

Overig cryptonieuws

Bitcoin-miner Bitmain maakte de cijfers over het eerste kwartaal van 2019 bekend. Een verlies van $ 310 miljoen stemt niet vrolijk.

In juni klaagde de SEC softwarebedrijf Kik in felle bewoordingen aan. Zij hebben zich nu in eveneens ferme taal verweerd.

De Bitcoin-handel van Iran wordt bemoeilijkt door blokkades van andere diensten zoals Slack en Github.

ICO’s lijken nu echt verleden tijd, want ook de regelgeving wordt aangescherpt.

Facebook Libra heeft nu ook voor de opstart al fiscale problemen voor gebruikers te verwerken.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins consolideren na bull-rally
Sluiten