Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 sep 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins consolideren na herstel

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 259,6 miljard. In de afgelopen 24 uur was de koers volatiel. Grote stijgingen en dalingen wisselden elkaar af. Zo daalde de marktcap. na de crypto-analyse iets voor 14 uur naar een dieptepunt van $ 255,7 miljard. Hierna trad een krachtig herstel op en steeg de marktkapitalisatie snel naar $ 265,3 miljard, die iets na 20 uur behaald werd. Daarna roomden de Aziatische markt de winst af, waardoor we nu een stand van $ 260,5 miljard zien.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 72,91 % bedroeg, steeg vandaag verder naar 73,18 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat de Bitcoin de stijgende lijn doorzette, maar dat de meeste Altcoins momentum verloren. Vandaag consolideert de markt. Positieve en negatieve koersen wisselen elkaar af. Dit heeft tot gevolg dat de weekkoers niet veel veranderen en dus voor Bitcoin en Bitcoin SV positief blijven, terwijl de andere Altcoins rode cijfers blijven schrijven. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.566,14 bedroeg, schrijft vandaag $ 10.572,13. Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

crypto-analyse 5 september: Bitcoin en Altcoins consolideren. Live koersen genoteerd om 8.35 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 wisselen rode en groene dagkoersen elkaar nog steeds af. De resultaten zijn echter nog niet voldoende om in dit segment de weekkoersen groen te kleuren. Hoogste stijger is Ethereum Classic (ETC) met 4,09%, sterkste daler wederom Cosmos (ATOM) met 5,75 %. De meeste cryptokoersen blijven echter in de bandbreedte van +2 tot -2%, waarbij zelfs uitschieters > 1% een uitzondering zijn.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins consolideren na herstel
Sluiten