Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 28 aug 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins blijven consolideren in neerwaartse markt

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 257,2 miljard. In de afgelopen 24 uur vertoonde deze een dalende trend. In diverse etappes daalde de marktkapitalisatie naar het dieptepunt van 252,8 miljard, dat rond 5 uur vanmorgen bereikt werd. Hierna volgde herstel en momenteel noteert de marktcap $ 255,6 miljard en lijkt te consolideren.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 71,21 % bedroeg bleef ongeveer gelijk en bedraagt nu 71,17 % nu. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren noteerden we dat de Bitcoin en Altcoins weer inleverden. De afgelopen 24 uur consolideerden de koersen verder. Hierdoor zien we kleine marges in de dagresultaten, zonder dat dit effect heeft op de weekresultaten. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 10.230,50 noteerde, schrijft vandaag $ 10.194,64. Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 28 augustus: Koers Bitcoin en koersen Altcoins consilideren verder. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.
Crypto-analyse 28 augustus: Koers Bitcoin en koersen Altcoins consilideren verder. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 schrijven alleen Chainlink (LINK) en Ontology (ONT) met respectievelijk + 1,03% en + 1,44% positieve dagkoersen. Grootste verliezer is NEM (XEM) met 4,13% maar ook hier zien we, door de lage verschillen, vooral consolidatie. De weekkoersen zijn over het algemeen negatief, met wederom Ethereum Classic (ETC) en IOTA (MIOTA) als uitzondering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins blijven consolideren in neerwaartse markt
Sluiten