Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 sep 2020
Leestijd: 7 minuten

Analyse: Bitcoin en Altcoins dalen fors door cryptobeurzen

#6 Bitcoin bites: Wat is er aan de hand bij Bithumb en waarom legt de politie beslag?

Wat is er aan de hand bij Bithumb en waarom legt de politie beslag?

Zoals je in het nieuws hebt kunnen lezen zijn er problemen bij diverse cryptobeurzen. Bij Bithumb is er echter meer aan de hand. Bithumb is de grootste cryptobeurs van Zuid-Korea en noteerde gisteren $ 365 miljoen omzet. Dit was voordat de politie binnenviel en de beurs in beslag nam. Men verdenkt de beurs namelijk van fraude voor een bedrag van $ 25 miljoen. Ook voorzitter Lee Jung-hoon persoonlijk wordt verdacht van malversaties, waaronder het wegsluizen van tegoeden overzee.

De zaak lijkt te draaien om een verkoop van tokens ter waarde van $ 25 miljoen, waarmee de aankoop van een Singaporese cryptobeurs, BTHMB, zou worden gefinancierd. Hoewel veel beleggers instapten en het bedrag bijeen gebracht werd vond de verkoop nooit plaats. Investeerders claimen een miljoenenverlies terwijl het geld dus weggesluisd schijnt te zijn.

De cryptobeurs Bithumb is actief, maar heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd. Beleggers reageren echter wel op het nieuws en liquideren massaal hun posities. Reden hiervoor is uiteraard het verminderde vertrouwen in de beurs, maar veel beleggers vrezen ook de ogen van de overheid op hun bezittingen.

Bron: Coindesk

Mis geen beweging van de crypto-markt

Met de live-koersen van Tradingview.com en het achtergrondartikel dat wij dagelijks rond 18.00 uur publiceren brengen wij je op de hoogte van de relevante ontwikkelingen tijdens de handelsdag die nu nog voor ons ligt en hoef je in de tussentijd geen koersbeweging te missen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins dalen fors door cryptobeurzen
Sluiten