Robert Kroes
Robert Kroes Tech 11 feb 2020

Analyse: Bitcoin analyses en Altcoins weten het niet

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 279,8 miljard. Gedurende de dag zagen we een rustige, negatief gestemde markt. Rond 15.30 uur leefden de investeringen na eerdere daling even op naar $ 280,7 miljard, maar dat kon het sentiment niet keren. In de Aziatische markt tikte men zelfs met $ 273,6 miljard het laagste punt aan, maar dat bleek te pessimistisch. Enthousiaste kopers ‘kochten de dip’ en inmiddels zien we de marktkapitalisatie op $ 275,4 miljard in een consoliderend patroon.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 64,77 % bedroeg, nam weer iets af en bedraagt nu 64,48 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we dat de dagkoersen van de Bitcoin en de meeste Altcoins een vertekend beeld gaven van de resultaten in het weekend. Inmiddels noteert de Bitcoin de tweede negatieve dagkoers op rij, terwijl de Altcoins een gemengder beeld laten zien. Dit heeft over het algemeen (nog) geen gevolgen voor de weekkoersen, die op Tether (USDT) en Cardano (ADA) na groen blijven. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 9.979,62 bedroeg bleef onder de $ 10.000,- en noteert vandaag $ 9.744,35. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse consoliderende markt brengt onzekerheid voor Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur.
Crypto-analyse: consoliderende markt brengt onzekerheid voor Bitcoin. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur. bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we weer een duidelijke tweedeling. Een fiks aantal munten noteert positieve dagkoersen, waarbij Huobi Token (HT) er bovenuit steekt met een rendement van 6,86 %. Aan de andere kant noteert een aantal cryptomunten een daling, maar NEO (NEO) met 5,35 % verlies is een uitzondering. Bij de verliezende cryptomunten blijft de schade vooralsnog tot zo’n 2% beperkt te blijven. Dit zien we ook aan de weekkoersen, die in dit segment zonder uitzondering groen blijven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin analyses en Altcoins weten het niet
Sluiten