Robert Kroes
Robert Kroes Tech 5 nov 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins hervinden positiviteit

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 235,3 miljard. In het weekend steeg de marktkapitalisatie daar voorzichtig bovenuit om op zondag weer een correctie te zien. Het laagste punt van investeringen van het weekend bereikten we op zondagavond om 21.40 uur, toen $ 234,8 miljard genoteerd werd. Hierna veerde de markt weer op om gisteravond rond 20.40 uur de hoogste stand van $ 245,6 miljard te bereiken. na een korte daling gebeurde dat een tweede keer om daarna in de Aziatische markt tegen een correctie aan te lopen. Toch liggen de investeringen beduidend hoger dan vrijdag rond $ 239,5 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 69,63 % bedroeg, daalde een fractie en bedraagt nu 69,44 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag zagen we dat de Bitcoin € 8.174,11 noteerde, waarna Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) met respectievelijk € 162,16 en € 0,2615 volgden. Vanochtend zien we het gestegen marktkapitaal terug in positieve dagkoersen. Doordat de markt sinds de rally van vorige week iets voorzichtiger is geworden zien we relatief veel negatieve weekkoersen. Dit wordt echter niet veroorzaakt door de recente resultaten, maar door de staart van de rally, waardoor de koersen vorige week beduidend hoger lagen. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 9.126,.68 bedroeg bedraagt inmiddels $ 9.233,88. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 5 november: Bitcoin en Altcoins stijgen, markt positief gestemd. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur.
Crypto-analyse 5 november: Bitcoin en Altcoins stijgen, markt positief gestemd. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we vooral veel consolidatie. Veel koersen bewegen binnen een bandbreedte van + 1% tot -1%. Positieve uitschieter is Cosmos (ATOM), dat 8,16 % stijgt. Bij de dalers verliest alleen Monero (XMR) met 1,45 % meer dan 1 procent. Ook hier wisselen positieve en negatieve weekkoersen elkaar af.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins hervinden positiviteit
Sluiten