Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 jun 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins vinden in het weekend de weg omhoog weer

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur en het weekend

Na de crypto-analyse bekeken we vrijdag of de koers van de Bitcoin wordt gemanipuleerd en de mogelijke rol van Facebook daarbij. Ook brachten we gisteren onze vooruitblik. In deze nieuwe weekendrubriek kijken we steeds vooruit naar de agenda en koersverwachtingen voor de week die voor ons ligt.

Bitcoin nieuws

De kapitaalvlucht uit China mindert en dat merk je volgens deze auteur in de koers van de Bitcoin. Ook een andere analist is minder optimistisch. Hij ziet weinig ruimte voor groei en verwacht een crash. Andere analisten merken op dat de transactiekosten oplopen. Deze vooruitblik is positiever met een koersdoel van $ 9.000,- op korte termijn en bullish vooruitblik.

Cryptomunten

Volgens deze analist is Ripple (XRP) dé munt om in de maand juni te volgen. Ze begon de maand in ieder geval goed met een flinke koersstijging.

Bij cryptomunt Eos (EOS) is een jaarlijkse inflatie van 5% in het white paper opgenomen. Dat vinden veel bezitters iets te gortig. Er komt dan ook een stemming om te bezien of dat 1% kan worden.

Ook voor Cardano (ADA) wordt het een spannende maand. Oprichter Charly Hoskinson loopt met een aankondiging vooruit naar het lang verwachte nieuwe mainnet, dat de naam ‘Shelley’ heeft meegekregen.

Hoe controversieel eigenaar Craig Wright ook mag zijn, cryptomunt Bitcoin SV kende een goede meimaand en sterke start van juni. In dit artikel volgt een analyse.

Zoals we in ons weekendspecial al meldden kijkt de cryptomarkt reikhalzend uit naar de mededeling van Tron (TRX) en BitTorrent Token (BTT) eigenaar Justin Sun die ‘something amazing and huge’ teasde. Een koersstijging van zo’n 40% sluit men niet uit.

Overig cryptonieuws

Facebook is inmiddels de gesprekken met Amerikaanse toezichthouders over haar komende cryptomunt gestart.

Celsius is een bedrijf dat leningen in cryptovaluta faciliteert. Met een omzet van 1,2 miljard dollar in 10 maanden lijkt dat een gat in de markt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins vinden in het weekend de weg omhoog weer
Sluiten