Robert Kroes
Robert Kroes Tech 2 dec 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins beginnen met maandagmorgenblues

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden donderdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 196,4 miljard. In eerste instantie was de markt positief en volgde er een stijgende lijn. Vrijdagmiddag rond 16 uur bewoog de markt met $ 206,5 miljard op het hoogste punt van de afgelopen dagen. Hierna zette een consolidatie met negatieve tendens in en rond middernacht van zaterdag op zondag doken de investeringen weer onder de $ 200 miljard. Hierna werd de markt meer volatiel, maar in negatieve trend. Vanmorgen rond 6.30 uur bereikte de markt met $ 190,8 miljard het laagste punt. Inmiddels lijken de investeringen iets toe te nemen en staat er momenteel een marktkapitalisatie van $ 192,3 miljard op het bord.

De dominantie van de Bitcoin, die donderdag 69,08 % bedroeg, neemt weer iets af en bedraagt nu 68,88 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van donderdag zagen we zowel voor de Bitcoin (BTC) als voor de Altcoins stijgende dagkoersen. De Bitcoin (BTC) noteerde € 6.818,87, Ethereum (ETH) volgde met € 139,09 en Ripple (XRP) sloot de top 3 met € 0,2060. Hierna leek het sentiment positief totdat de investeringen weer onder $ 200 miljard doken. De negatieve tendens vertaalt zich in nagenoeg uitsluitend negatieve dagkoersen en met uitzondering van Cardano (ADA) negatieve weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars, die donderdag $ 7.502,81 bedroeg, bedraagt inmiddels $ 7.234,75. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 2 december: Bitcoin duikt in het rood, cryptomunten volgen. Live koersen vastgelegd om 8.45 uur.
Crypto-analyse 2 december: Bitcoin duikt in het rood, cryptomunten volgen. Live koersen vastgelegd om 8.45 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we een consoliderende trend. Positieve uitschieter is VeChain (VET), dat liefst 19,42 % winst noteert. Aan de negatieve kant valt Tezos (XTZ) op, dat 5,41 % verliest. Gemiddeld beweegt de markt echter tussen + en – 2%. Tron (TRX), Cosmos (ATOM), Leo Token (LEO), Monero (XMR), OKB (OKB) en VeChain (VET) weten echter wel positieve weekkoersen te laten zien.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins beginnen met maandagmorgenblues
Sluiten