Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 aug 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins nagenoeg onveranderd uit het weekend

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 257,2 miljard. De marktkapitalisatie daalde sterk door tot vrijdagochtend rond 9 uur. Na een weekend ‘halen en brengen’ bereikte de koers gisteravond rond 21.30 het dieptepunt van dit weekend met $ 254,8 miljard. Bij opening van de Aziatische markt schoot de koers met een enorme uitbraak omhoog. In een paar minuten steeg de marktkapitalisatie van $ 259 miljard naar $ 270,4 miljard, waarmee hete hoogste punt voor het weekend bereikt was. Direct hierna volgde een correctie en stabilisatie. De marktcap beweegt nu enige uren rond $ 263,6 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 69,56 % bedroeg steeg weer iets naar 69,92 % nu. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag noteerden we voor de Bitcoin een koers van € 9.201,- en volgde Ethereum (ETH) met € 173,40. Ripple (XRP) sloot de top-3 met € 0,2456. Bij het begin van de nieuwe week zien we dat de verschillen marginaal zijn, in een aantal gevallen zelfs minder dan 1 %. Wel zien we dat de weekkoersen weer negatief zijn. Dit heeft echter meer te maken met de resultaten van begin vorige week dan met de ontwikkelingen tijdens het weekend. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 10.197,24 noteerde, schrijft vandaag $ 10.358,77. Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 26 augustus: Bitcoin en meeste Altcoins komen neutraal uit het weekend. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.
Crypto-analyse 26 augustus: Bitcoin en meeste Altcoins komen neutraal uit het weekend. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 lijkt het weekend wat minder prettig verlopen. Ook hier zien we over het algemeen rode weekkoersen, maar zien we in verhouding sterkere dalingen in dagkoersen. Ontology (ONT) is de sterkste daler met een verlies van 3,84%. Positieve resultaten zijn er ook, Ethereum Classic (ETC) voert de stijgende munten aan met een dagresultaat van + 5,25%. Gemiddeld bewegend de dagkoersen tussen + en – 1,5%. De weekkoersen zijn over het algemeen negatief, met Ethereum Classic (ETC), IOTA (MIOTA) en Ontology (ONT) als uitzondering.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins nagenoeg onveranderd uit het weekend
Sluiten