Robert Kroes
Robert Kroes Tech 26 aug 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins nagenoeg onveranderd uit het weekend

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur en het weekend

Na de crypto-analyse zetten we vrijdag op een rij welke vragen je jezelf moet stellen als je niet in een Bitcoin-scam wilt trappen.

Bitcoin nieuws

Analisten blijven verdeeld over de koers van de Bitcoin. Zo denkt deze analist dat er nog een correctie aankomt. Een andere analist denkt dat er na een kleine dip juist weer sterke stijgingen te verwachten zijn. Er lijkt op basis van technische analyses in ieder geval een forse beweging in de maak te zijn. De vooruitblik voor september richt zich vooral op Bakkt. Vandaag lijkt de koers te consolideren, nadat het herstel van vannacht als sneeuw voor de zon wegsmolt. Nu de Bitcoin haar status als ‘save haven’ voor Chinese investeerders waarmaakte sluit men een kleine stijging ook niet uit.

Analyse Cryptomunten

Ethereum (ETH) lijkt op consolidatie af te stevenen. Dit nadat herstel van de sell-off op zondag niet tot een momentum voor prijsstijging leidde.

De Ripple whales (XRP) waren dit weekend weer actief. Zij verschoven voor $ 150 miljoen aan Ripple. De petitie van beleggers met de oproep aan het bedrijf achter Ripple om het dumpen van de munt te stoppen blijkt breed gesteund te worden. Op korte termijn lijkt het vooruitzicht echter positief.

De auteurs van dit artikel brachten in kaart wat we in september van de Litecoin (LTC) kunnen verwachten.

In deze algemene analyse zie je hoe het de cryptomarkt het afgelopen weekend vergaan is.

Ook vandaag sluiten we de analyse weer af met de technische analyses van Sally Ho.

Blockchain

Men werkt nu aan een variant op de reguliere Blockchain, de zogenoemde ‘permissioned Blockchain‘. Welk voordeel dit voor banken heeft lees je hier.

In Argentinië experimenteert men met identificatie via de Blockchain.

Cryptobeurzen

Binance deelde een update over de recente poging tot hacken van KYC (Know Your Customer) data, ofwel gebruiksgegevens.

Overig cryptonieuws

Een Amerikaanse delegatie is in Zwitserland geweest om de juridische kant van Facebook Libra te bespreken. Dit heeft hun ongerustheid niet weggenomen, zo blijkt.

Een Zuid-Afrikaanse miljardair betreurt haar investering in Bitcoin nu ze een flinke som geld verloren heeft.

Erik Finman is misschien wel de jongste Bitcoin-miljonair ter wereld. Daardoor wordt hij niet gehinderd door een overdosis bescheidenheid. Het interview waarin hij aankondigt zijn hele cryptovermogen in Metal (MTL) te steken illustreert dat.

De markante directeur van Overstock, Patrick Byrne, heeft het voor gezien gehouden. Het Amerikaanse bedrijf geeft aan in crypto te blijven geloven.

Het juridisch steekspel rond de fraude met OneCoin is begonnen, al is het met een formele onvolkomenheid.

In dit artikel duikt men in de motivatie van de vele ‘Faketoshi’s’.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins nagenoeg onveranderd uit het weekend
Sluiten