Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 mei 2019

Analyse: groene dagkoersen voor Bitcoin en Altcoins na wilde nacht

#3 Het cryptonieuws van de afgelopen 24 uur

Naast de crypto-analyse onderzochten we de argumenten achter de stelling dat de Bitcoin haar bodem gezien zou hebben.

Bitcoin nieuws

Nu het sentiment positief is komen de Bitcoin-bulls direct boven. In deze analyse ziet men de $ 6.000,- alweer gloren. Een specialist onthult echter dat overheden (in ieder geval theoretisch) in staat zouden kunnen zijn om de Bitcoin-handel te beëindigen. Analyses voor de koersinschatting op lange termijn laten zien dat er een bull-trend aan lijkt te komen. Deze analist is op korte termijn echter minder overtuigd en ziet nu vooral beperkt herstel.

Cryptomunten

De analyse van de koers van Ethereum (ETH) op middellange termijn is minder positief.

Na goed nieuws van Etoro en Nasdaq steeg de koers van de Ripple (XRP) snel. Ook in het Midden Oosten kiezen steeds meer partijen voor Ripple-toepassingen. Het leek de goed-nieuws-show wel, want ook analisten zijn enthousiast.

De opvallende koersstijging bij Bitcoin Cash (BCH) kent een al even opvallende oorzaak. Een (onbekende) partij is op zoek naar bestuursmacht en volgens geruchten op zoek naar 51% van de mining-kracht. Het feit dat de Blocks die deze partij mined getekend worden met ‘Satoshi Nakamoto’ is uiteraard voer voor speculatie.

Deze analyse van de Litecoin (LTC) laat zien dat de koers in de lift zit en dat er nog meer positiefs te verwachten valt.

Er ging al langer het gerucht dat stable-coin Tether (USDT) niet volledig gedekt is door de dollar. Een advocaat bevestigt nu dat de dekkingsgraad 74% is. Gek genoeg heeft dit (nog) geen grote gevolgen voor de koers.

CasionoCoin (CSC) is een relatief onbekende cryptomunt die gebruik maakt van de Ripple blockchain. Na een prijsstijging van 200% is het tijd voor een kennismaking.

In deze algemene crypto-analyse zien we dat de bulls op korte termijn de overhand lijken te hebben.

Cryptobeurzen

Cryptobeurs Vertbase biedt vanaf vandaag de mogelijkheid om digitale valuta aan te schaffen met Euro’s en Britse Ponden.

Overig cryptonieuws

Mastercard heeft de eerste betaalkaart waarop je ook cryptomunten kunt gebruiken gelanceerd.

Reageer op artikel:
Analyse: groene dagkoersen voor Bitcoin en Altcoins na wilde nacht
Sluiten