Robert Kroes
Robert Kroes Tech 3 feb 2020

Analyse: Bitcoin, maar vooral Altcoins beginnen positief aan februari

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 253 miljard. In een relatief volatiele markt daalden de investeringen in eerste instantie om op vrijdagmiddag het laagste punt van de afgelopen dagen te raken op $ 247,3 miljard. Hierna herstelde het vertrouwen en klom de markt in een grillig patroon. Na een snelle piek bereikte de markt vannacht rond 2 uur het hoogste punt op $ 261,5 miljard. Deze piek werd echter weer snel gecorrigeerd, al bleef de tendens positief.  Momenteel bedraagt de marktkapitalisatie $ 255,2 miljard in een nog steeds volatiel patroon.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 67,13 % bedroeg, liep verder terug en bedraagt nu 66,49 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag zagen we een positieve dagkoers voor de Bitcoin en een nog positiever beeld bij de Altcoins. De Bitcoin (BTC) noteerde € 8.467,10, Ethereum (ETH) volgde met € 164,82 en Ripple (XRP) sloot de top 3 met een koers van € 0,2173. Zoals we aan de teruglopende dominantie van de Bitcoin al af konden leiden opent deze, weliswaar met positieve dag- en weekkoers iets lager dan vrijdag. De Altcoins kenden met fikse koersstijgingen over het algemeen een beduidend beter weekend. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 9.340,50 bedroeg laar dit ook zien, want die bedraagt momenteel $ 9.343,13. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 3 februari Bitcoin neutraal en altcoins positief. Live koersen vastgelegd om 9.20 uur.
Crypto-analyse 3 februari: Bitcoin neutraal en altcoins positief. Live koersen vastgelegd om 9.20 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook veel positiviteit. Met op Neo (NEO), dat 1,70% verliest, na groene dagkoersen en op LeoToken (Leo) na groene weekkoersen is er weinig te klagen. Snelste stijger is Iota (MIOTA) met 17,14%, terwijl dit segment gemiddeld zo’n 3,5% stijging noteert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin, maar vooral Altcoins beginnen positief aan februari
Sluiten