Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 april 2019

Analyse: moeilijk weekend voor Bitcoin en Altcoins

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

We zagen vrijdag een negatieve koers voor de Bitcoin en rode cijfers voor de Altcoins. De gebeurtenissen rond Bitfinex en Tether (USDT) lieten echter hun sporen na. Zowel de Bitcoin als de meeste Altcoins handelden, op één uitzondering in de top 25 na, negatief. Dit zien we, op diezelfde uitzondering na, ook terug in de weekkoersen. Je ziet de actuele stand van zaken in onze crypto-analyse.

Koersen Bitcoin en Altcoin top 10

In de crypto-analyse van vrijdag zagen we dat de dagkoersen van de Bitcoin en de meeste Altcoins in de min schoten door een groot probleem bij Tether (USDT). We verlieten de koers bij een stand van € 4.842,89 voor de Bitcoin, € 142,40 voor Ethereum (ETH) en € 0,2684 voor Ripple (XRP). Na het weekend zien we dat de de koersen verder gedaald zijn. Aan de weekkoersen zien we dat de hele cryptomarkt het dit weekend moeilijk had. Zowel de Bitcoin als de top-10 Altcoins staan in het rood. In onze grafische crypto-analyse zie je de actuele stand van zaken.

Crypto-analyse 29 april: Bitcoin en koersen Altcoins rood na moeilijk weekend. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur.
Crypto-analyse 29 april: Bitcoin en koersen Altcoins rood na moeilijk weekend. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

We zien buiten de top 10 ook rode cijfers. Opvallende uitzondering is IOTA (MIOTA) dat een + van 15,24% noteert en daarmee net -als enige- het weekresultaat positief heeft. Hoe die koersstijging veroorzaakt wordt lees je in ons nieuwsoverzicht. Grootste daler is Ontology (ONT), dat 6,59% verliest. Gemiddeld verliest dit segment de afgelopen 24 uur zo’n 2%.

Reageer op artikel:
Analyse: moeilijk weekend voor Bitcoin en Altcoins
Sluiten