Robert Kroes
Robert Kroes Tech 21 mei 2019

Analyse: $ 8.000,- blijkt kritieke weerstand voor Bitcoin, ook Altcoins in het rood

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

De Bitcoin en meeste cryptomunten begonnen positief aan de nieuwe handelsweek. Met een marktkapitalisatie van $ 237 miljard waren we terug op het niveau van voor de flash crash. In de afgelopen 24 uur is er $ 5 miljard uit de markt verdwenen. Deze trend begon gisteren en de Aziatische markt nam vannacht ook kapitaal op. Hierdoor beginnen we vanochtend lager. Dit heeft een licht negatief effect op de dagkoersen, zonder dat de weekkoersen daardoor in het gedrang komen. Je ziet de actuele stand van zaken in onze crypto-analyse.

Koersen Bitcoin en Altcoin top 10

In de crypto-analyse van gisteren zagen we dat de Bitcoin en andere cryptomunten terug waren op het niveau van voor de flash crash. Na een normaal verlopen handelsdag zien we vandaag een licht negatieve koersontwikkeling in de dagkoersen. Hier staat tegenover dat het sentiment positief is. Het lijkt er daarbij op dat de $ 8.000,- momenteel een kritieke weerstand is, aangezien de Bitcoin al diverse malen over die grens is gegaan en dan weer gecorrigeerd wordt. Je ziet het koersverloop in onze crypto-analyse.

Crypto-analyse 21 mei: Bitcoin en Altcoins beginnen licht negatief aan de handelsdag. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur.
Crypto-analyse 21 mei: Bitcoin en Altcoins beginnen licht negatief aan de handelsdag. Live koersen vastgelegd om 8.10 uur. TradeinCrypto.com

Crypto-analyse overige Altcoins:

Ook buiten de top 10 zien we voornamelijk rode cijfers. Neo (NEO) stijgt het hardst met 4,75% en ook Monero (XRM), Maker (MKR) en VeChain (VET) laten licht positieve cijfers zien. De overige cryptomunten in dit segment verliezen gemiddeld 2%. Tezos (XTZ) is met -7,29% vanochtend het zwaarst de pineut. De weekkoersen zijn overal groen op de inmiddels bekende uitzondering Bitcoin SV (BSV) na. Naast de Basic Attention Token (BAT), die zich gisteren in het rood meldde is ook OKB (OKB) weer terug met een negatieve weekkoers.

Reageer op artikel:
Analyse: $ 8.000,- blijkt kritieke weerstand voor Bitcoin, ook Altcoins in het rood
Sluiten