Robert Kroes
Robert Kroes Tech 29 okt 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen door na mega-rally

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 198,8 miljard. Sinds de rally van vrijdag zijn de investeringen explosief toegenomen. De afgelopen 24 uur zien we echter een kentering. Het hoogste punt lag vroeg in de nacht van maandag op dinsdag. De koers bereikte op 28 oktober om 1.30 uur een hoogste punt van 252,8 miljard. Hierna daalden de investeringen, waarschijnlijk door winstnemingen. Het laagste punt zagen we gisteravond rond middernacht, toen de investeringen nog $ 237,3 miljard bedroegen. Hierna zorgden de Aziatische markten voor herstel. De investeringen bewegen op dit moment rond $ 243,5 miljard.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 67,98 % bedroeg, nam weer toe en bedraagt nu 69,99 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag zagen we, met een koers van € 6.778,56 voor Bitcoin, € 146,91 voor Ethereum (ETH) en € 0,2523 voor Ripple (XRP) een andere wereld op het bord. De enorme rally van dit weekend zorgt voor een grote koerssprong voor de meeste cryptomunten. Ook in de afgelopen 24 uur stegen de koersen, al was het minder hard. Deze opleving leidt uiteraard ook tot positieve weekkoersen. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 7.529,26 bedroeg, is inmiddels zelfs ruim boven $ 9.000,- aanbeland en bedraagt inmiddels $ 9.249,34. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 29 oktober: Bitcoin en Altcoins stijgen door na weekend-rally. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur.
Crypto-analyse 29 oktober: Bitcoin en Altcoins stijgen door na weekend-rally. Live koersen vastgelegd om 9.00 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we na de rally van het weekend over de hele linie ook hogere koersen. Over de afgelopen 24 uur is het beeld echter genuanceerder. Er zijn veel stijgingen, maar ook enkele dalingen, waarvan die van Ontology (ONT) met 9,57 % het grootst, maar wel verklaarbaar is. De stijgende koersen worden aangevoerd door Iota (MIOTA) met 4,92 %. LeoToken (LEO), Tezos (XTZ) en USDCoin (USDC) lijken met een negatieve weekkoers het minst te hebben geprofiteerd van de rally.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins stijgen door na mega-rally
Sluiten