Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 aug 2019

Analyse: Bitcoin Bulls vechten terug na donkere donderdag

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 249,8 miljard. Deze leek gisteren weer te stijgen, maar de Aziatische beurzen gooiden roet in het eten en zorgde voor een daling. Hierdoor verloopt de marktkapitalisatie op korte termijn in een parabool-patroon. Dit zien veel investeerders als slecht teken. Overigens kwam de marktcap vanochtend iets terug. De huidige marktkapitalisatie bedraagt dan ook $ 252,2 miljard in stijgende tendens.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 69,44 % bedroeg blijft ongeveer gelijk en noteert nu 69,55 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 10

Tijdens de crypto-analyse van gisteren noteerden we donkerrode dagkoersen en negatieve weekkoersen. De negatieve weekkoersen zien we ook vandaag terug, maar de dagkoersen lijken te stabiliseren. Zowel de Bitcoin als de Altcoins noteren zelfs licht positieve dagkoersen. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 9.629,54 bedroeg, noteert vandaag $ 9.986,13 . Met onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 16 augustus: Bitcoin en Altcoins stabiliseren na beren-aanval. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur.
Crypto-analyse 16 augustus: Bitcoin en Altcoins stabiliseren na beren-aanval. Live koersen vastgelegd om 8.35 uur. (Bron: Tradeincrypto.com)

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we ook weer een grotere variatie in positieve en negatieve dagkoersen. Grootste stijger is  Tezos (XTZ) met 9,56% en grootste daler is Ontology (ONT) met -3,17%. Over het algemeen schommelen de koersen in dit segment tussen + 2% en – 2% dagresultaat. De mutaties van vandaag zijn nog niet genoeg om de negatieve weekkoersen van het bord te jagen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin Bulls vechten terug na donkere donderdag
Sluiten