Robert Kroes
Robert Kroes Tech 28 nov 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoins veren weer op

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden gisteren een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 187,8 miljard. Met name de Europese markten brachten in de afgelopen 24 uur volatiliteit. Rond 9.30 uur zakten de koersen naar een dieptepunt van 180 miljard, waarna een sterk herstel genoteerd werd. Het hoogste punt van de afgelopen dag (op $ 199,8 miljard) bereikte men om 18.10 uur. Klaarblijkelijk zorgde dat voor koudwatervrees, want nadien consolideerden de koersen in een smalle bandbreedte. Die consolidatie houdt aan en brengt op dit moment een marktkapitalisatie van $ 196,4 miljard op het bord.

De dominantie van de Bitcoin, die gisteren 68,65 % bedroeg, neemt weer toe en bedraagt nu 69,08 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van gisteren zagen we zowel voor de Bitcoin (BTC) als voor de Altcoins consolidatie. Hoewel de trend nu weer consoliderend lijkt zorgde de opleving van de Europese markt van gisteren voor stijgende dagkoersen. Voor stijgende weekkoersen is het in dit segment nog te vroeg. De Bitcoin-koers in dollars, die gisteren $ 7.125,63 bedroeg, bedraagt inmiddels $ 7.502,81. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse koers Bitcoin en Altcoins veren op door Europese volatiliteit. Live koersen vastgelegd om 9.40 uur.
Crypto-analyse: koers Bitcoin en Altcoins veren op door Europese volatiliteit. Live koersen vastgelegd om 9.40 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top-10 zien we ook uitsluitend groene dagkoersen. Grootste stijger is Monero (XMR), dat een plus van 7,82 % noteert. Gemiddeld stijgen de dagkoersen in dit segment zo’n 3 tot 3,5 %. De weekkoersen zijn hoofdzakelijk negatief, kunnen we met Cosmos (ATOM) en Tezos (XTZ) twee uitzonderingen op die regel melden.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoins veren weer op
Sluiten