Robert Kroes
Robert Kroes Tech 16 sep 2019

Analyse: Bitcoin en Altcoin voorzichtig positief uit het weekend

#2 Crypto-analyse: Koersen Bitcoin en Altcoin top 25

Zoals gebruikelijk beginnen we onze analyse met een update van de marktkapitalisatie en een overzicht van de actuele cryptokoersen.

Verloop marktkapitalisatie

De Bitcoin en Altcoins noteerden vrijdag een gezamenlijke marktkapitalisatie van $ 254,6 miljard. Gedurende het weekend zagen we eerst een daling naar $ 251,2 miljard. Dit dieptepunt werd op vrijdagavond bereikt. Hierna herstelde de koersen en volgde een stijgende lijn. Het hoogtepunt zagen we zaterdagavond, toen de koers naar $ 259,6 miljard klom. Hierna volgde een kleine correctie en vannacht in Azië weer herstel. Dit resulteert uiteindelijk in de stand van $ 258,8 miljard die we nu op het bord zien.

De dominantie van de Bitcoin, die vrijdag 72,69 % bedroeg, daalde naar 71,80 %. In de koersanalyses zien we het effect op de koersen.

Analyse koers Bitcoin en Altcoin top 25

Tijdens de crypto-analyse van vrijdag zagen we dat de Bitcoin € 9.335,02 noteerde. Ethereum volgde met € 162,22 en Ripple (XRP) sloot de top 3 af met € 0,2303. Nu we de balans na het weekend opmaken zien we een kleine stijging voor de Bitcoin en Ripple, terwijl Ethereum duidelijk het meest profiteert in de top 3. Voor de Bitcoin is dit echter nog niet genoeg om een positieve weekkoers te noteren, iets dat steeds meer Altcoins wel kunnen laten zien. De Bitcoin-koers in dollars, die vrijdag $ 10.332,10 bedroeg, schrijft vandaag $ 10.336,60. In de onderstaande grafiek zie je de actuele situatie in één oogopslag.

Crypto-analyse 16 september Bitcoin fractioneel hoger, Altcoins stijgen sterker na het weekend.
Crypto-analyse 16 september: Bitcoin fractioneel hoger, Altcoins stijgen sterker na het weekend. Live koersen vastgelegd om 8.40 uur. Bron: Tradeincrypto.com

Analyse overige Altcoins:

Buiten de top 10 zien we voor het grootste deel positieve dagkoersen. Alleen Tron (TRX) schrijft met – 1,11% een resultaat dat groter dan 1% negatief is. De positieve cryptomunten stijgen rond de 2%. Cosmos (ATOM) voert de lijst alweer aan, vandaag met 3,82%. Alleen Stellar (XLM), Tezos (XTZ), Ethereum Classic (ETC), Chainlink (LINK) en USD Coin (USDT) schrijven nog negatieve weekkoersen.

Reageer op artikel:
Analyse: Bitcoin en Altcoin voorzichtig positief uit het weekend
Sluiten